Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalisté Lazia gólem v nastavení porazili v římském derby AS

Řím - Útočník Miroslav Klose zajistil ve třetí minutě nastavení Laziu vítězství 2:1 v římském derby nad AS. Lazio tak přerušilo sérii pěti porážek v derby a posunulo se na čtvrté místo v tabulce. V dnešních zbývajících šesti utkáních Serie A padly už jen dva góly. Hned pět zápasů, včetně toho mezi vedoucím Juventusem a Chievem, skončilo bez branek.

Fotbalisté Lazio a AS Řím
zdroj: ISIFA

Tým kouče Luise Enriqueho po nevydařeném startu do sezony v posledních dvou kolech vyhrál a za dalšími třemi body směřoval i v derby, které naposledy prohrál v dubnu 2009. Do vedení se dostal už v páté minutě, kdy si Pablo Osvaldo zpracoval přihrávku Miralema Pjaniče a zblízka propálil brankáře.

Laziu, v jehož nominaci na zápas chyběl český útočník Libor Kozák, však po přestávce pomohla kontroverzní penalta. Rozhodčí ji nařídil za přifilmovaný pád Christiana Brocchiho a navíc vyloučil obránce Simona Kjaera. Brazilec Hernanes si s pokutovým kopem poradil bez problémů.

Domácí tým měl v početní převaze řadu možností skóre úplně zvrátit, Klose a jeho útočný kolega Djibril Cissé ale nastřelili shodně jen brankovou konstrukci. Nakonec to byl ale právě německý kanonýr Klose, kdo v nastavení zápas rozhodl.

Dosud neporažený Juventus cestoval do Verony, která na čelo tabulky ztrácela jen tři body. V dresu domácích se nepředstavil český záložník Kamil Vacek, který zůstal mezi nevyužitými náhradníky. Ani jeden ze soupeřů se však neprosadil a potřetí v řadě se ve vzájemném duelu podělili o body.

Juventus mohlo předstihnout Udine, ale po remíze 0:0 v Bergamu zůstává o skóre za "Starou dámou". Hostům ztížilo honbu za vsítěním branky vyloučení Pinziho v 63. minutě po druhé žluté kartě.

Jediným dalším týmem se třemi body z dnešního zápasu je vedle Lazia Boloňa, které se povedlo vyhrát vůbec poprvé v ročníku. Při debutu nového trenéra Stefana Pioliho se o výhru 2:0 na hřišti nováčka z Novary brankami zasloužili Ramírez a Acquafresca. Tým se odpoutal z posledního místa tabulky, kam se propadla Cesena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články