Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Srbům sebral účast v baráži přímák z 45 metrů

Praha - Velkým překvapením skončil boj o druhé místo ve skupině C kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy, neboť do baráže postoupil outsider z Estonska. Pomohlo mu totiž Srbsko, které nezvládlo závěrečný duel se Slovinskem a prohrálo 0:1 brankou z přímého kopu zahrávaného téměř z poloviny hřiště. Srby ale ještě více mrzela zahozená penalta Nemanji Vidiče.

Utkání Srbsko - Slovinsko
zdroj: YouTube

Srbsko po celou kvalifikaci provázely problémy s fanoušky a v týmu nepanovala pohoda. Vše vyvrcholilo posledním zápasem, ve kterém svěřence trenéra Vladimira Petroviče postihly hned dva kruté momenty.



Ten první se odehrál v nastaveném čase první půle. Slovinec Dare Vršič si téměř na polovině hřiště stoupl k přímému kopu, poslal vysoký nákop před srbskou branku a i k jeho překvapení skončil míč přímo v síti za brankářem Bojanem Jorgačevičem. "Byl to zázrak. Tohle se normálně nestává. Jen jsem centroval na naše vysoké hráče," přiznal po utkání Vršič.

Druhá rána do vazu pak pro Srbsko přišla v 64. minutě, když rozhodčí odpískal pokutový kop, který ale kapitánu Vidičovi chytil brankář Samir Handanovič. Tomu prý pomohlo to, že se Srbové hádali o to, kdo penaltu zahraje. "Hádali se a tušil jsem, že bude nervózní. Proto jsem si počkal, kam to kopne," prozradil gólman Udine.


Vidič se po utkání nezříkal odpovědnosti. "Je to moje vina, chtěl jsem pomoci týmu, ale selhal jsem. Beru za to plnou odpovědnost a omlouvám se. Následky ponesu sám, protože už si nikdy na šampionátu nezahraji," uvedl Vidič, který společně s Dejanem Stankovičem hned poté ukončil reprezentační kariéru.

Výsledek Srbů však udělal velkou radost Estonsku, které v posledním kole nehrálo a muselo tak jen na dálku sledovat, jestli se udrží na druhém místě. Estonci tak dosáhli na největší fotbalový úspěch v historii země. "Měl jsem takovou radost, že jsem nebyl schopen usnout," řekl záložník Martin Vunk. "Sledovat druhou půli Slovinců proti Srbsku bylo psychicky velmi náročné," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články