Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Venezuela poprvé v historii pokořila Argentinu

Caracas - Fotbalisté Argentiny v jihoamerické kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2014 překvapivě prohráli 0:1 ve Venezuele. O porážce týmu s hvězdným Lionelem Messim v sestavě rozhodl v 61. minutě hlavou po rohovém kopu domácí obránce Fernando Amorebieta.

Venezuela dokázala s Argentinou bodovat poprvé v historii až na 19. pokus. "Nebyla to náhoda ani šťastný zápas. Vítězství jsme si zasloužili," připomněl trenér domácích César Farías šance, které si jeho tým vytvořil. Největší měl Juan Arango, jehož přímý kop brankář Mariano Andújar těsně před přestávkou vyrazil konečky prstů.

Nový trenér Argentiny Alejandro Sabella s koučem soupeře souhlasil. "My jsme byli lepší v první půlhodině, kdy jsme si vytvořili pár šancí. Pak se ale Venezuela zlepšila a zejména ve druhém poločase nás přehrávala," dodal.

Jediným neporaženým týmem je po dvou odehraných zápasech Uruguay, která po remíze 1:1 v Paraguayi vede se čtyřmi body tabulku. Za hosty zaznamenal rekordní 32. gól Diego Forlán, který se tak osamostatnil v čele tabulky nejlepších střelců uruguayské reprezentace.

Výsledky jihoamerické kvalifikace o postup na MS 2014 ve fotbale

Bolívie - Kolumbie 1:2 (0:0)

Branky: 84. Flores - 48. Pabón, 90.+2 Falcao.

Chile - Peru 4:2 (2:0)

Branky: 1. Ponce, 18. Vargas, 48. Medel, 63. Suazo z pen. - 49. Pizarro, 60. Farfán.

Paraguay - Uruguay 1:1 (0:0)

Branky: 90.+1 Ortiz - 67. Forlán.

Venezuela - Argentina 1:0 (0:0)

Branka: 61. Amorebieta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články