Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalisty uklidnil rychlý gól, pochvalovali si lepší útok

Kaunas (Litva) - Rychlý gól a zkvalitněná útočná fáze. To byly podle českých fotbalistů klíčové momenty jejich výhry 4:1 v Litvě znamenající postup do baráže o mistrovství Evropy. Litovali zbytečného vyloučení Romana Hubníka, který kvůli trestu o baráž přijde. I přes výhru čeští hráči nadšením nejásali. Jsou si totiž vědomi toho, že ještě úkol postoupit na mistrovství nesplnili.

Čeští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Dali jsme rychlý gól, což nám pomohlo, poté jsme první půli kontrolovali. Po změně stran jsme udělali chybu a zápas si zkomplikovali, ale zaslouženě jsme to dotáhli," řekl trenér Michal Bílek, který si pochvaloval zejména útočnou hru svých svěřenců. "Byli jsme nebezpeční. Kromě gólů jsme měli i další nebezpečné akce. Dnes to bylo mnohem lepší, pomohli k tomu i Pilař s Rezkem, kteří dobře doplňovali Baroše," chválil.

Výhra ho těšila i proto, že se tým musel potýkat se zdravotními komplikacemi. Těsně před zápasem přišel o kapitána Tomáše Rosického. "Tomáš měl problémy s tříslem a po rozcvičce řekl, že nemůže. Byli jsme na to ale připravení," řekl kouč. Zdravotní potíže mělo více hráčů. "Bylo tam pár šrámů a Jarda Plašil měl čtyři dny teplotu. Jsem moc rád, že do utkání nakonec šel. Smekám před ním, protože to pro něj nebylo jednoduché."

Jan Rezek, střelec dvou gólů:

"Super, že jsme postoupili do baráže, ale to nic neznamená. Teď se musíme soustředit na baráž, abychom se dostali na šampionát. Jen to se počítá."

Také autor dvou branek Jan Rezek ocenil především nástup do zápasu a rychlý gól Michala Kadlece už ve 2. minutě. "Hrozně nám pomohl rychlý gól z penalty. Uklidnili jsme se a hráli jsme, co jsme chtěli. To bylo důležité, protože to vůbec nebyl jednoduchý zápas, protože terén byl dost náročný," uvedl Rezek.

Jan Rezek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Důležitou roli sehrál i brankář Petr Čech, který už ve 4. minutě vychytal agilního Šernase a zamezil vyrovnání na 1:1. "Bylo dobře, že rychle nevyrovnali, což by zápas určitě ztížilo," řekl Čech, který litoval vyloučení Hubníka. "Je škoda, že za rozhodnutého stavu jsme udělali vzadu chybu a po vyloučení jsme si zápas zbytečně zkomplikovali. Ale i v deseti jsme to odehráli kvalitně," dodal.

Absenci Hubníka v baráži prý půjde nahradit. "Máme tady hráče, kteří mohou nastoupit. Honza Rajnoch už je vyzkoušený. Ale samozřejmě každé absence je škoda, protože nemáme kádr tolik široký," přiznal Čech, podle kterého dnes český tým ukázal svou kvalitu. "Na Španěly jsme zkrátka neměli, ale dnes se ukázalo, že proti týmům, jako je Litva, hrát umíme a že jsme lepší. To jsme byli i v tom prvním vzájemném zápase, jen jsme nedali gól," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články