Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Rudý ďábel Ryan Giggs převzal ocenění Golden Foot

Monako - Nestárnoucí záložník Manchesteru United Ryan Giggs vyhrál anketu fanoušků o cenu Golden Foot, která se tradičně uděluje výjimečnému a stále aktivnímu fotbalistovi staršímu než 29 let. Vítěz obdrží právo vtisknout své chodidlo do betonu na Promenádě šampionů v Monaku. Sedmatřicetiletý rodák z Cardiffu uspěl v konkurenci Gianluigiho Buffona, Samuela Eto'a, Didiera Drogby, Stevena Gerrarda, Davida Beckhama, Carlose Puyola, Raúla Gonzáleze, Javiera Zanettiho a Xavi Hernandéze.

 

Ryan Giggs přebírá Golden Foot
zdroj: ISIFA

"Získat tak významné ocenění je pro mne obrovskou poctou, ocitl jsem se v elitním klubu," prohlásil Giggs, kterému cenu předal monacký princ Albert II. "Po čas kariéry jsem měl štěstí na množství skvělých spoluhráčů, nejlepšího trenéra i nejlepší klub na světě," poděkoval Giggs. S "rudými ďábly" z Manchesteru získal 33 trofejí a může se pochlubit dalšími desítkami individuálních vyznamenání.

Loňskou sezonu se tento velšský fotbalista podílel na zisku v pořadí už dvanáctého titulu anglické nejvyšší fotbalové ligy, odejít do důchodu se zatím ovšem nechystá. A zatím nemá proč, ve většině zápasů nastupuje v základní sestavě a ze svých osmi startů tuto sezonu nastřílel už dva góly.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články