Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeňští fotbalisté se po španělské zkušenosti obávají Barcelony

Praha - Čeští fotbaloví reprezentanti Daniel Kolář a Petr Jiráček zažili deset dní poté, co se představili s Plzní v Lize mistrů na půdě slavného AC Milán, další konfrontaci s absolutní elitou. Následně páteční střetnutí se španělskými mistry světa a Evropy shodně označili za nejnáročnější v kariéře. Představovalo pro ně zároveň velmi cennou zkušenost před dvěma zápasy Ligy mistrů s Barcelonou, jejíž hráči tvoří srdce španělského výběru. Přiznali ale zároveň, že už nejsou tak nadšení z toho, že jim los přisoudil právě katalánský velkoklub.

Ilustrační foto

Plzeň prohrála v Miláně 0:2 a stejným výsledkem prohráli i Češi doma se Španělskem. "Při vší úctě k Milánu, reprezentace Španělska je ještě někde jinde. Ukázali tu, proč jsou mistry světa a Evropy. Byl to pro mě velký zážitek, vidět je na vlastní oči, protože oni jsou neuvěřitelní," prohlásil Kolář. "Bylo to pro mě platné i proto, že teď můžu klukům v Plzni potvrdit, že při utkání s Barcelonou nás nečeká žádná sranda," dodal.

Podobným způsobem se vyjádřil i Jiráček, který prý v noci po zápase neustále přemýšlel o tom, že ho po Španělech "povozí na kolotoči" i Barcelona: "Když jsem viděl, co s námi provedli Španělé, tak si ani neumím představit, co s námi provede Barcelona. Bude to hrozně těžké a asi hodně podobné. Zvlášť když je tam ještě Messi, který je nejlepším hráčem planety."Současně přehodnotil své nadšení z toho, že Plzeň dostala Barcelonu do jedné skupiny. "Po losu jsem byl nadšený, ale po tom včerejšku teď už takové nadšení není. Budu teď neustále přemýšlet o tom, co by nám mohlo pomoci to zvládnout lépe než včera. Pro fanoušky to bude zážitek, ale pro nás spíš utrpení," přiznal. "Po tomhle zážitku mám pocit, že cokoli pod pět inkasovaných gólů bude v Barceloně úspěch. Španělé prostě hrají fotbal, zatímco my se o něj jen pokoušíme," dodal.

Duel se Španěly považuje Jiráček za jakési probuzení ze snu: "Byla to moje životní lekce. Hrál jsem proti nejlepším hráčům na světě. V televizi to vypadá všechno jednoduše, ale když jste pak na tom hřišti a vidíte, jak to kolem vás lítá, tak je to takové prozření. Člověk najednou pochopí, jak na tom je. Teď vím, že mám ohromné rezervy a že se na takovou úroveň nikdy nedostanu."

Pro Koláře šlo o pátý reprezentační start a první v soutěžním utkání. Na pravém kraji zálohy nahradil klubového spoluhráče Milana Petrželu a měl ze strany podporovat jediného útočníka Milana Baroše. Ale Španělé ho k tomu většinou nepustili. "Spíš jsem si připadal chvílemi jako v bagu, když tam roztáčeli kolotoč přihrávek," prozradil plzeňský záložník.

"Bylo to hrozně náročné. Všichni bychom chtěli hrát více s balonem. Jenže oni jsou na tom technicky mnohem lépe než my. Navíc jsme bránili v hlubokém bloku, a tak než jsme se po zisku míče dostali z naší šestnáctky do jejich šestnáctky, tak jsme o míč zase přišli," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články