Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Španělská média se diví, jak lehkou roli měli jejich fotbalisté

Madrid - Španělská média se po pátečním kvalifikačním zápase v Praze většinou diví, jak lehkou úlohu měli mistři světa na české půdě, kde v dosavadních šesti vystoupeních marně čekali na vítězství. Současně svěřence Vicenta del Bosqueho chválí za to, že v druhé kvalifikaci po sobě míří za plným bodovým ziskem. Také podle sportovních expertů, které oslovila ČTK, neměli čeští fotbalisté v pátečním duelu evropské kvalifikace šanci na úspěch, byť úřadujícím mistrům světa a Evropy roli usnadnili bázlivým výkonem. 

Ilustrační foto

Deník Marca o výkonu českých a španělských fotbalistů

"Španělsko vykoupalo domácí ve fotbale," zní titulek madridského sportovního deníku Marca, podle něhož hráči Michala Bílka překvapivě nedokázali soupeři vůbec vzdorovat. "Češi se omezili na jednu příležitost Baroše, kterou uhasil Sergio Ramos. Po přestávce měli díky Jiráčkovi první opravdovou šanci, ale u toho zůstalo. Zápas se pak vrátil do kolejí prvního poločasu, kdy měli Španělé jasnou převahu," píše Marca.

"Španělskému týmu jako kdyby věnovali míč. Proti týmu, který z držení balonu žije, to je zásadní chyba. Pokud vezmeme v úvahu, že domácí pořád bojují o baráž, nebylo v jejich hře navíc znát příliš zápalu," diví se deník Marca a výkon týmu kapitána Tomáše Rosického označuje za bezkrevný.

S negativním hodnocení Čechů souhlasí i El País. "Michal Bílek zaplnil střed hřiště hráči, kteří měli krást míče, ale nevyšlo mu to, jeho fotbalisté míč ani neviděli. Španělé si přihrávali z jedné a s výhrou z Prahy mají na kontě už 21 kvalifikačních vítězství v řadě. V soutěžních zápasech neprohráli od úvodního zápasu na světovém šampionátu v JAR se Švýcarskem," vypočítává úspěchy výběru "La Roja".

El Mundo: Tým Michala Bílka nemá duši

Deník El Mundo výkon hostů označuje za "další tanec červené markýzy". "V Praze se ani nemusela moc zabývat pohledem na skóre, ale tančila valčík. Nikomu by asi nedošlo, že Češi hrají o baráž, protože se nepokusili téměř o nic. Na stadionu na Letné, kde zněl chvílemi pískot, se zdálo, že tým Michala Bílka nemá duši."

Deník AS chválí většinu hráčů, kteří Španělsku zajistili vůbec první výhru na českém území. Kritizuje jen útočníka Fernanda Torrese, jemuž se příliš nedaří v Chelsea ani reprezentaci. "Španělsko si žije svůj věčný sen, který je noční můrou pro ostatní. Jen padlý anděl Torres se nerehabilitoval, ve světě přihrávek nakrátko si jen těžko hledá svoje místo. Hrál podobně ukvapeně jako Bílkovi hráči, Villa po svém příchodu na hřiště do hry víc zapadl."

El País si všímá situace ve skupině I a španělský tým označuje jako jejího účastníka, ale zároveň i soudce. "Španělé odehráli přesně to, co požadoval kapitán Casillas. S elegancí a naprostou profesionalitou šli za výhrou, i když už mají postup jistý," píše. "Osud Čechů je teď doslova v rukou Del Bosqueho. V posledním zápase v úterý v Alicante mohou Španělé nejen zakončit další kvalifikaci bez ztráty bodu, ale i promluvit do obsazení baráže," připomíná Marca.

Španělé po zápase na Letné chválili Xaviho a nešetřili Hübschmana 

Španělští fotbalisté po vítězství 2:0 na Letné nešetřili chválou na adresu záložníka Xaviho, který fantastickou přihrávkou připravil už v šesté minutě vítěznou branku pro Juana Matu. Kritiky se naopak kvůli hrubému faulu na Xabiho Alonsa dočkal český záložník Tomáš Hübschman.

"Se zápasem jsem moc spokojený, odehrál jsem devadesát minut a navíc skóroval," radoval Mata. "Při gólu jsem využil skvělou přihrávku Xaviho. Ten pas byl v podstatě poloviční gól. Xavi je skvělý hráč a takových přihrávek ještě předvede v životě spoustu," chválil barcelonského záložníka, po jehož kolmici za obranu neměl problém překonat svého spoluhráče z Chelsea Petra Čecha.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští fotbalisté nedokázali překvapit španělské mistry

Experti: Na Španělsko fotbalisté neměli, v Litvě se snad zvednou 

Experti se shodují, že porážka 0:2 není ostudou, byť od domácího celku čekali, že bude víc vzdorovat a oprostí se od defenzivní taktiky. Doufají, že čeští hráči zvednou hlavy a v klíčovém úterním utkání v Litvě vybojují výsledek, který zaručí postup do baráže.

Shoda mezi odborníky panuje v tom, že Španělsko nyní ční nade všemi reprezentačními výběry. "Nedali nám žádnou šanci. Zápas kontrolovali od samého začátku a od toho se všechno odvíjelo," uvedl bývalý záložník a kapitán národního týmu Václav Němeček. "Španělé jsou o jednu až dvě třídu nad námi. To se prokázalo, navíc jim pomohl rychlý gól na začátku zápasu. Po tom druhém se už ani moc nesnažili. Neměli jsme šanci. Ale to se Španělskem potká kdekoho," podotkl trenér Baníku Ostrava Pavel Malura.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články