Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bílek: Na Španěly jsme neměli

Praha - Čeští fotbalisté měli po prohře se Španělskem jasno: na mistry světa a Evropy neměli, soupeř byl nad jejich možnosti a domácí tým jim výhru navíc usnadnil velkou pasivitou. Za stavu 0:2 si Španělé prý už jen kontrolovali výsledek a zasloužené vítězství.

Ilustrační foto

Záložník Petr Jiráček byl dlouho jedním z mála hráčů, kteří se snažili proti kombinacím soupeře odvážně vyrážet, ale také on brzy zapadl do českého průměru. "Bez míče se nedá hrát a my ho skoro neměli. Na konci jsme chtěli zápas už hlavně důstojně dohrát," přiznal Jiráček.

Stoper Roman Hubník s ním souhlasil. "Španělé potrestali hned dvě první zaváhání, dvě střely skončily dvěma góly a my neměli snad mimo centru na Baroše jedinou větší možnost. Snažili jsme se také hrát dopředu, ale po třech čtyřech vteřinách jsme míč znovu ztratili a už se to znovu valilo," povzdychl si obránce.

Utkání ČR - Španělsko
zdroj: ČTk autor: Kateřina Šulová

Trenér Michal Bílek také uznal, že soupeř byl nad současné české možnosti. "Byl vidět obrovský kvalitativní rozdíl. Byli po celý zápas nad námi, zatímco my místo držení středu hřiště tam odsud už v úvodu inkasujeme," povzdychl si český kouč, kterého ještě více mrzelo, že při přechodu do ofenzivy jeho svěřenci okamžitě ztráceli míče. "Navíc soupeř se dokázal z každé složité situace okamžitě vykombinovat," pojmenoval další rozdíl mezi oběma týmy.



V rozhovoru pro Českou televizi přiznal, že příjemné pro něj nebylo ani skandování diváků, kteří volali po jeho odvolání. "Příjemné to není, ale narazili jsme na skvělého soupeře a rozhodovat se bude až v Litvě. A já hráčům věřím, že se do baráže probojujeme," prohlásil Bílek v pozápasovém hodnocení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články