Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Platil: Řebíček přivedl někoho s německým řádem a disciplínou

Praha - Vášně okolo jmenování Františka Straky trenérem fotbalové Slavie stále neutichají. Bývalý sparťanský srdcař přestoupil k největšímu pražskému rivalovi a dušuje se, že vlastně odmala fandil Slavii. Skalní fanoušci obou táborů nevycházejí z údivu, zatímco ještě před pár týdny nemyslitelná spolupráce nabírá na obrátkách. Dění okolo jmenování Straky komentuje i generální ředitel Slavie Miroslav Platil. "Michal Petrouš je kvalitní trenér, mám ho rád, ale měli jsme pocit, že došlo k ustrnutí vývoje," komentoval výměnu pro deník Sport.

Miroslav Platil
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Zatím se zdá, že Petrouš úplně ze Slavie neodejde. Jeho konec u "áčka" visel kvůli výkonům v povětří už dlouhou dobu, odvolání tedy nebylo zas tak velkým překvapením. Reálně se o jeho konci mluvilo už před začátkem utkání se Spartou, ve kterém Slavia pohořela. "Diskutovali jsme o tom a došli k závěru, že by se něco udělat mělo. Museli jsme tomu dát nějaký rozum, když jsme přivedli tolik typově i lidsky odlišných hráčů. Tým ztrácel charakter, přestával dodržovat systém a upadal do chaosu," popisoval Platil největší problémy klubu.

Přesto se Slavia Petrouše úplně zbavit nechce. Nabídnuta mu byla pozice trenéra juniorky, podle generálního ředitele umí bývalý trenér s mladými velice dobře pracovat. O odvolání pak měl vědět již minulý týden ve čtvrtek s tím, že dostal nabídku k trénování B-mužstva. Petroušovo vyjádření ve smyslu, že o odvolání nevěděl, bere Platil jako okamžitou indispozici po utkání s Olomoucí.

"Mužstvo bojovalo, vyhrálo, to se asi v takové chvíli těžko zvládá, když odcházíte od rozdělané práce. Zároveň na té samé tiskovce uvedl, že se chtěl s týmem rozloučit vítězstvím. Spíš se chtěl vyhnout situaci, že se potká se svým nástupcem," přemítá Platil v rozhovoru pro Sport o důvodech "komunikačních šumů" mezi oběma muži.

Zajímavé bylo i samotné jmenování Straky trenérem mužstva. Majitel klubu Aleš Řebíček s Platilem jednali o možném angažmá se Stanislavem Levým, nakonec ale dostal přednost bývalý trenér Sparty či Teplic. Ze severočeského města se Řebíček se Strakou také zná. Angažmá (dříve) kovaného sparťana majiteli klubu zvláštní nepřišlo, alespoň podle Platila. "Pan Řebíček takhle neuvažuje. Vysvětluji si to tak, že ze svého regionu zná spoustu sparťanů i slávistů, a lidi takhle nedělí. To děláme my tady v Praze."

Přesto se zdá, že jsou lidé, kterým angažmá Straky přece jen vadí a zvláštní jim přijde. Skalní fanoušci Slavie hovoří o protestech v každém zápase s novým trenérem. Majitel ale podle Platila nepochybuje. "Pan Řebíček si myslí, že přivedl někoho, kdo má v sobě německý řád a disciplínu. Franta jako hráč něco dokázal, takže má přirozenou autoritu," myslí si. Je otázkou, jak se Strakovi v nelehké pozici povede. Jedno je jisté - jeho jmenování už stačilo vzbudit víc než dost kontroverze. Může jen překvapit.

Zdroj
deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články