Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

V závěru kvalifikace bude chybět Matějovský

Praha - Fotbalové reprezentaci bude v závěru kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Španělsku a v Litvě chybět zraněný záložník Marek Matějovský. Ten se sice v nominaci objevil po téměř dvou letech, ale nakonec se z dnešního srazu reprezentace omluvil kvůli zranění třísel. Trenér Michal Bílek, jehož výběr čekají klíčové kvalifikační souboje, za sparťanského středopolaře nikoho dalšího dodatečně povolávat nebude.

Ilustrační foto

"Zdravotní stav Matějovského není dobrý. Konzultovali jsme to i s lékařem Sparty a reprezentace Petrem Novákem. Rozhodli jsme se také, že dodatečně nikoho dalšího brát nebudeme, máme do středu zálohy dost dalších hráčů - Rosického, Hübschmana, Vacka, Jiráčka a Koláře," uvedl Bílek, který však v pátek proti Španělsku nemůže nasadit ani dalšího záložníka Jaroslava Plašila a útočníka Jana Rezka. Ti budou stát kvůli dvěma žlutým kartám.

Reprezentace se sešla v hotelu Praha po poledni. Zatím chyběl kapitán Tomáš Rosický, s mírným zpožděním dnes za týmem dorazil také středopolař italského Chieva Kamil Vacek, útočník David Lafata se připojí až po ligové dohrávce Jablonce se Slováckem. Vacek si přivezl z italské ligy mírně pochroumané koleno, ale řekl, že o reprezentační zápasy nepřijde.

Fotbalisté si společně zatrénují a svoji pozornost začnou směřovat k pátečnímu utkání s úřadujícími mistry světa a Evropy ze Španělska, kde v březnu v prvním vzájemném utkání podlehli 1:2. Češi se teď chystají na odvetu, na Letné by věhlasného soupeře rádi obrali o body. 

Bílek ví, že těžším testem momentálně jeho tým projít nemůže. Český trenér za výhodu nepovažuje ani to, že Španělé přijedou do Prahy bez zraněných hvězd Fábregase a Iniesty. "Mají tak kvalitní další hráče, že je to vůbec nezasáhne. Slabší nebudou rozhodně. My bychom zase chtěli útočit víc, než jsme předvedli ve Španělsku," řekl Bílek.



Češi nyní mají v tabulce o dva body více než Skotsko, které v závěru vyzve Lichtenštejnsko a skončí ve Španělsku. "Pro nás je hlavní, abychom i před naším posledním zápasem v Litvě měli všechno ve svých rukách. Což znamená, že bychom potřebovali alespoň remízu se Španělskem, abychom byli pořád ve výhodě," přál si Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články