Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jablonecká ofenziva chce přerušit sérii Slovácka bez prohry

Uherské Hradiště – Fotbalisté Jablonce chtějí v dnešní dohrávce 9. kola první ligy potvrdit střeleckou formu a utnout sérii Slovácka, které už pět zápasů v řadě neprohrálo. V případě výhry v Uherském Hradišti by se Jablonec vrátil na druhé místo tabulky a udržel osmibodový odstup od vedoucí Sparty. Přímý přenos vysílá od 18:30 ČT4 a web sportživě.cz.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec v posledních sedmi soutěžních zápasech vstřelil v průměru čtyři góly na zápas, ale na půdě Slovácka se dlouhodobě trápí. Z devíti zápasů tam dal jen čtyři góly a nikdy se netrefil více než jednou. "Musíme věřit v to, že při současné formě to zlomíme. Chceme znovu hrát útočně a jít si pro vítězství. Pokud by ale pro zisk tří bodů stačil jediný gól, budu spokojen," řekl trenér Jablonce František Komňacký.

Ten bude znovu spoléhat především na útočníka Davida Lafatu, který má excelentní formu a v této sezoně dal už třináct ligových gólů. Dokonce se může stát vůbec prvním fotbalistou, který se v české první lize trefí v osmi zápasech po sobě. A dělí ho také jen čtyři zásahy od toho, aby vstoupil do Klubu ligových kanonýrů pro hráče se stovkou ligových branek.

Jablonec se v případě bodového zisku může vrátit na druhé místo tabulky před Bohemians 1905, potřebuje ale vítězství, aby si nenechal znovu odskočit vedoucí Spartu. "Je teprve začátek soutěže, takže ještě není důležité, jestli při maratonu jste po deseti kilometrech druzí či třetí. Je ale pravda, že pro psychiku mužstva je pozitivní, když se neustále pohybuje na místech zaručujících účast v pohárové Evropě," uvedl Komňacký.

Také trenér Slovácka Miroslav Soukup si je vědom toho, že Jablonec výrazně otestuje defenzivní činnost jeho mužstva. "Jablonec si dokáže vytvořit souvislý tlak na obranu soupeře. Má velmi kvalitní středovou řadu, krajní záložníci jsou velmi aktivní, vynikají rychlostí i dokonalým zpracováním míčů a průniky po stranách," popsal soupeře. Přesto věří v prodloužení série bez prohry. "Očekávám atraktivní zápas, ve kterém bychom rádi za pomoci našich fanoušků prodloužili úspěšnou sérii posledních pěti zápasů bez porážky," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články