Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Matějovský: S reprezentací to teď vypadá bledě

Příbram - Sparťanský záložník Marek Matějovský zřejmě vypadne z nominace české fotbalové reprezentace pro závěrečné zápasy evropské kvalifikace proti Španělsku a v Litvě. Kapitán letenského týmu kvůli přetrvávajícím problémům s třísly nedohrál ligový zápas v Příbrami a po poradě s lékařem národního celku Petrem Novákem se v nejbližší době rozhodne, zda se nebude muset trenérovi Michalu Bílkovi z pondělního srazu týmu omluvit.

Marek Matějovský
zdroj: ČTK

"V tuhle chvíli to vypadá bledě. Pobavím se s doktorem Novákem, který je v současnosti i doktorem nároďáku. Kdybych nebyl stoprocentně připravený, tak by nebylo fér vůči trenérovi Bílkovi a klukům tam být," řekl Matějovský po utkání v Příbrami. U Litavky odehrál 61 minut a poté přenechal místo Jakubu Marešovi. Připustil, že ho potíže s třísly značně limitovaly. "Celý týden jsem v podstatě netrénoval, včera jsem byl jen na předzápasovém tréninku. Bohužel jsem nedohrál, měl jsem s tím pořád problémy. V tuhle chvíli mě to hodně limitovalo, nemohl jsem odevzdat stoprocentní výkon," posteskl si Matějovský.

Z jeho dalších slov se dalo vyčíst, že se spíš z reprezentace bude muset omluvit. Mrzelo by ho to i z toho důvodu, že v národním týmu skoro dva roky nebyl a navíc se dostal do výborné formy. "Po dlouhé době jsem se dostal zpátky do nominace, byl bych za to strašně rád. Do této chvíle jsem byl zdravý, a teď zase začnu cítit problémy," litoval. "Mrzí mě to nejen z toho pohledu, že nemůžu jet na nároďák, ale i z pohledu, že nejsem fit. Jak jsem se přesvědčil v minulosti, bez toho to nejde hrát," připomněl Matějovský své dřívější zdravotní patálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články