Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Jablonec po přestřelce s Kunicemi postoupil do osmifinále poháru

Praha - Fotbalisté Jablonce v dohrávce 3. kola Ondrášovka Cupu porazili třetiligové Kunice po málo vídané přestřelce 6:4 a postoupili do osmifinále, v němž se utkají s Duklou Praha. Osmifinále bylo rozehráno už dnes a úvodní duely vyšly lépe ligovým klubům. Teplice doma udolaly Karvinou 1:0, Liberec zvítězil na půdě divizního Převýšova 4:1 a Olomouc porazila rovněž 4:1 druholigové Sezimovo Ústí. Postup ještě musejí potvrdit v domácích odvetách.

Ilustrační foto

Jablonečtí fotbalisté si přiblížili osmifinále už v úvodu utkání, neboť po sedmi minutách vedli o dvě branky. Jenže houževnatý domácí výběr se okamžitě dostal na dostřel a také na druhý zásah Vaňka reagoval ještě před poločasem snížením na 2:3. Severočeši se sice na půdě třetiligového klubu prosazovali i po přestávce, ale stejně jako v sobotu v Plzni se v dobrém světle neukázala jejich defenziva, která znovu čtyřikrát inkasovala. Hosté mohou být spokojeni s postupem, ale jejich trenéry asi konečný divoký výsledek zrovna nepotěšil. Zvláště když Jablonec vedl už 5:2 a zápas si zbytečně zkomplikoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Kunice - Jablonec

Olomouc v Sezimově Ústí brzy prohrávala, když jedenáctý tým druhé ligy favorita zaskočil rychlým gólem po rohovém kopu v podání Charuzy, ale ještě do poločasu skóre otočila a vykročila za postupem. Dvěma góly se na tom nejvíce podepsal útočník Varadi. Ten obstaral vyrovnání už v 10. minutě. Po Přikrylově přihrávce zblízka před gólmanem Berkovcem nezaváhal.

Ještě do poločasu olomoucký útočník skóre otočil. Domácí gólman mu nejprve druhou příležitost zmařil, ale ve 44. minutě Varadi Berkovce podruhé prostřelil tvrdou ranou z úhlu. I bez odpočívající opory Heinze Olomouc zápas ovládla. Hned po přestávce jí k třetí brance dopomohl chybující brankář Berkovec, po jehož špatném odkopu snadno skóroval Petr. V závěru přidal čtvrtý gól Schulmeister.

Je nám líto, video expirovalo.
Osmifinále Ondrášovka Cupu

Převýšov ve 3. kole vyřadil Slavii, na Liberec však doma nestačil. Zasloužil se o to zejména Breznaník, který se postaral o úvodní dvě branky, a ještě do poločasu se k němu přidal Rabušic. Po hodině hry zvýšil Kelič a domácí snížili až v závěru, ani Svobodův gól jejich šance na postup však příliš nezvýšil. "Domácí hráli sympaticky. Věděli jsme, že vyřadili Slavii, proto jsme sem přijeli s respektem," přiznal kouč Liberce Jaroslav Šilhavý. "Konečný výsledek vypadá jednoznačně, ale rozhodně neodpovídá předvedené hře. Měli jsme to těžší, než se zdá," dodal.

Největší trápení prožily Teplice. A to i přesto, že rychle vedly nad Karvinou po gólu kapitána Lukáše, ke kterému se dostal míč po nepovedené rozehrávce standardní situace a teplický stoper ho akrobaticky uklidil do sítě. Tím se ale ofenziva domácích zasekla a už nic nevytěžila, hlavně vinou špatně vyřešených šancí a nepřesností okolo vápna. V 69. minutě trefil Mahmutovič hlavičkou o zem břevno a Severočeši se tlačili za dalšími góly. Nepomohlo jim však ani to, že v 79. minutě stáhl Bolf unikajícího Mahmutoviče a byl vyloučen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články