Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta smetla Baník, ten se dál potácí na dně

Ostrava - Souboj prvního s posledním nepřinesl překvapení, vedoucí Sparta vyhrála v dohrávce 7. kola fotbalové ligy v Ostravě 2:0. Svými góly o tom rozhodli Grajciar s Kweukem. Baník proti favoritovi podal houževnatý výkon, ale jeho snahu zkomplikovalo vyloučení Svěrkoše, který po dvou žlutých kartách musel těsně před poločasem ze hřiště. Sparta dál vede tabulku s plným bodovým ziskem, Baník s jedním bodem pořadí uzavírá.

Radující se sparťani
zdroj: ČTK

Předsevzetí o hře bez zbytečných chyb Ostravě dlouho nevydrželo. Už ve třetí minutě Grajciar odzbrojil Svěrkoše, Pietrzkiewicz ještě pohotovým výběhem zmařil jasnou šanci Kweukeho, ale Grajciar dal přesnou dorážkou hostům rychlé vedení.



Kombinační a fotbalová dominance Sparty byla v první dvacetiminutovce zřetelná, domácí se ji snažili eliminovat maximální bojovností a agresivitou. I s tím si však hosté věděli rady a střed hřiště prostupovali akcemi na jeden dotek. Podruhé ovšem Grajciar zahrozil ze standardní situace, jeho technický pokus z hranice šestnáctky se snesl těsně vedle levé tyče.

Utkání Baník Ostrava - AC Sparta Praha
zdroj: ČTK

Velkým nasazením Baník časem tlak soupeře zmírnil. Po nejistém Švengrově zásahu Vomáčka v pádu přes hlavu dokonce usiloval o vyrovnání, ale gólman Pražanů své zaváhání napravil a téměř z brankové čáry míč vyrazil. Na kluzkém terénu přibývalo kontaktů, ostřejších soubojů i nervozity. Sparta před přestávkou mohla přidat ještě druhý gól, pokus hlavičkujícího Jarošíka však po nepřehledné skrumáži v ostravském vápně zamířil přímo do rukou Pietrzkiewicze. 

Záhy poté už měla Ostrava výrazně větší problém; rozhodčí Jech za strčení do Hušbauera na polovině hřiště potrestal Svěrkoše druhou žlutou kartou a Sparta šla do druhého poločasu v početní výhodě. Ani v oslabení se však poslední tým ligy nepoddal. Hosté měli územní převahu, jenže možnost měl Baník. Ferenčík se v 50. minutě po levé straně probil až před Švengra, ale z úhlu křížným obstřelem minul cíl.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha

Ostrava i proti přesile překvapivě skoro až do konce bojovala o remízu, pár brejků však nedotáhla do konce. Sedm minut před koncem nastřelil Matějovský břevno, vítězství favorita tak zpečetil až Kweuke, který v 85. minutě po pasu za obranu obehrál brankáře a do prázdné branky zaznamenal svůj pátý gól v sezoně.

FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 0:2 (0:1) Branky: 3. Grajciar, 85. Kweuke. Rozhodčí: Jech - Kordula, Kocián. ŽK: Svěrkoš, Ferenčík - Mareš, Grajciar, Jarošík. ČK: 44. Svěrkoš. Diváci: 7099.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články