Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kolo uzavře souboj poslední Ostravy s první Spartou

Ostrava - Souboje fotbalistů Ostravy a Sparty každoročně patří k vrcholům a nejsledovanějším zápasům ligy, tentokrát ale dohrávka 7. kola zastihne obě mužstva ve značně odlišných rolích. Zatímco Baník je s jedním bodem na posledním místě tabulky, sparťané na jeho stadion přijedou jako suverén ligy. Dosud neztratili ani bod a svůj náskok v čele mohou ještě navýšit. Zápas začne v 18:30, přímý přenos vysílá ČT4 a sportživě.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Baník se trápí, první bod získal až před týdnem za remízu v Českých Budějovicích a každý další zápas bere především jako možnost ke zlepšení souhry, která by tým znovu dostala do vyšších pater tabulky. "Sparta je velkým favoritem utkání, neboť od začátku sezony hraje velice dobře a ve velké pohodě. Má velkou kvalitu na každém postu, není to jenom Kweuke, kterého navíc dobře znám z dob mého působení v Nitře. Tehdy jsme ho proti Dunajské Stredě ubránili a stejný recept se pokusíme uplatnit i nyní," tvrdil trenér Pavel Malura.

Spíš než na soupeře se ale v týdnu zaměřoval na výkon svého mužstva. "Jdeme po malých krůčcích a budeme se snažit navázat na výkon ze zápasu s Bohemkou, který jsme sice prohráli, ale výkon už byl lepší než předešlé zápasy. Nemáme co ztratit, můžeme pouze překvapit a já věřím, že pozitivně v tomto smyslu zapůsobí i první získaný bod z Českých Budějovic," řekl ostravský kouč, kterému bude chybět vyloučený Malcharek.

Hosté jdou do boje bez rekonvalescentů Huška a Blažka, Řepka možná přestoupí v pondělí do Příbrami. Přesto na vždy horkou půdu jedou s myšlenkami na výhru. "Mezi Baníkem a Spartou je obrovská rivalita, na tom nic nezmění ani tento zápas. Novinkou je pouze postavení Ostravy, což možná ovlivní návštěvu," uvedl hostující trenér Martin Hašek.

Na Letné navíc dobře vědí, že Ostrava začala budovat nový tým. "Mužstvo teprve hledá svoji tvář a hráči jsou pod velkým tlakem. Určitě ale můžeme očekávat velké odhodlání a bojovnost - proti komu jinému by se měli kousnout než právě proti Spartě. A dobré standardky lze nacvičit kdykoliv," připomněl Hašek, odkud může jeho týmu hrozit nebezpečí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články