Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Zklamaní plzeňští fotbalisté komentují premiéru v Lize mistrů

Praha - Rozporuplné pocity měli plzeňští fotbalisté po domácí remíze 1:1 s Borisovem v premiérovém utkání základní skupiny Ligy mistrů. Atmosféra nejprestižnější klubové soutěže je nadchla, ale mrzelo je, že nedokázali udržet vedení a po změně stran po chybě inkasovali vyrovnávací branku. "Jsou z toho takové dva pocity. První poločas paráda, do druhého jsme vstoupili docela dobře, jenže jsme po chybě dostali gól. Pak Borisov chytil druhý dech, začal kombinovat a nám asi trošičku docházela šťáva," řekl novinářům záložník Milan Petržela.

Plzeň v LM
zdroj: ČT24

S rozpaky z konečného výsledku hodnotil utkání také bek Marián Čišovský. "Určitě je to zklamání. Potom, co jsme v zápase vedli, jsme sice neměli nějaké super šance, ale mohli jsme přidat nějaký další gól. Byl to zápas, který jsme mohli dotáhnout do vítězného konce," řekl slovenský stoper.

Premiéru v základní skupině Ligy mistrů si ale stejně jako jeho spoluhráči užíval. "Rozporuplné pocity jsou z výsledku, ale jinak vše okolo Ligy mistrů nejen dnes, ale i v předešlých dnech bylo skvělé. Škoda, že ty pocity nejsou vítězné," litoval Čišovský.

Inkasovaný gól bral trochu na sebe. "Ten jejich hráč nám zaběhl za záda, já jsem si ho v tom momentu nevšiml. Kdybych byl v lepším postavení, tak bych tomu zabránil. Určitý podíl na tom gólu mám," připustil slovenský bek.

Také Petržela si debut v základní skupině Ligy mistrů užíval plnými doušky. "Všichni jsme znali Ligu mistrů jen z televize, běhal mi mráz po zádech. Bylo to něco nádherného, obrovský zážitek," řekl Petržela.

Připustil, že remíza je pro českého šampiona trochu komplikací. Právě s Borisovem totiž Plzeňští mají podle papírových předpokladů bojovat o třetí místo ve skupině. "Je to ztráta, když jsme hráli doma, ale my dokážeme vyhrát i venku. Určitě bych neříkal, že už nemáme žádnou šanci," dodal.

Horváth: Naše snahy nekončí

Kapitán Pavel Horváth dokonce nebral remízu vůbec jako ztrátu. "Uvidíme po šesti zápasech, jestli to bude stačit. V tuhle chvíli jsme trošku zklamaní, protože jsme dostali gól po situaci, která se vůbec neměla stát. Ale myslím, že jsme byli vyrovnaným soupeřem týmu, který má daleko větší zkušenosti a rozpočet," řekl plzeňský kapitán.

Litoval, že v závěru dvakrát z dobré pozice přestřelil střídající Jakub Hora. "Na tréninku tyhle střely normálně proměňuje. Možná byl malinko nervózní. Ale buďme rádi, že jsme se do těchto šancí vůbec dostali. Dneska mu to nevyšlo, tak snad v Miláně," podotkl Horváth směrem k dalšímu zápasu na hřišti slavného AC. "Jsem přesvědčený, že se dá bodovat i se silnějšími soupeři, i když to bude samozřejmě těžší. Rozhodně tam nepojedeme předem poraženi," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články