Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Barcelona doma jen remizovala s AC Milán

Praha - Fotbalisté Barcelony nezvládli roli obhájce trofeje a na úvod Ligy mistrů na vlastním hřišti pouze remizovali 2:2 s AC Milán. Španělé sice měli hru pevně v rukou, ale nezvládli vstup do utkání ani jeho závěr a dvakrát inkasovali. Také Porto s Šachtarem Doněck a APOEL Nikósie s Petrohradem doma na úvod soutěže prohrávaly a zápas dokázaly stejně jako Barcelona otočit, jenže na rozdíl od Katalánců už výhru 2:1 udržely.

Utkání Barcelona - AC Milán
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

Nový ročník prestižní soutěže začal nečekaně divoce a už po třiceti vteřinách byl na světě první gól, navíc v síti barcelonského obhájce. Katalánci ukázali, že především jejich defenzivu nezastihl start sezony v ideální formě, protože Pato prošel středem obrany a dostal Milán do vedení. Barcelonští okamžitě spustili svoji kombinační hru, Messi nastřelil z trestného kopu tyč a ve 36. Argentinec našel osamoceného Pedra Rodrígueze, jenž vyrovnal.

Po pauze z trestného kopu Villa výsledek otočil, ale když už se zdálo, že favorit dotáhne souboj současného s bývalým šampionem k výhře, přišla branka Thiaga Silvy v druhé minutě nastavení a Barcelona si připomněla sobotní ligový zápas se San Sebastianem, ve kterém ztratila dokonce dvoubrankové vedení.

Dramatický průběh měl i druhý duel hraný na Pyrenejském poloostrově. Porto mohlo vést nad Doněckem už v 10. minutě, jenže kanonýr Hulk z penalty nastřelil jen tyč, a aby byl domácí černý začátek potvrzen, Luiz Adriano po hrubce gólmana Heltona dostal hosty do vedení. Hulk si selhání vynahradil při dělovce z trestného kopu, kterou vyrovnal.

Hosté navíc před pauzou přišli o vyloučeného Rakického a krátce po změně stran využil domácí přesilovku v druhý gól Kléber. Devět minut před koncem přišel na hřiště Tomáš Hübschman, ale Šachtar toho už mnoho udělat nemohl, protože po dalším vyloučení Čigrinského dohrával dokonce v devíti.

V přímém souboji dvou českých reprezentantů se radoval nakonec brankář Petr Čech v dresu Chelsea, která porazila 2:0 Leverkusen, v jehož sestavě nastoupil i Michal Kadlec. Domácí se prosadili až po pauze: David Luíz v 61. minutě a v nastaveném čase Mata. Čech vychytal další nulu v Lize mistrů a vyrovnal 75. startem Pavla Nedvěda, který měl ze všech Čechů dosud nejvíce odehraných zápasů v soutěži.

Návrat Tomáše Rosického do Dortmundu kvůli zranění se nekonal, ale v londýnském bydlišti mohl mít u televize ze svého současného celku dlouho radost, neboť Van Persie využil po půlhodině přihrávku středem obrany a dostal hosty do vedení. Hosté drželi nadějný výsledek do 88. minuty, kdy domácí zužitkovali závěrečný tlak, gól vstřelil chorvatský záložník Perišič.

V základní sestavě Genku proti Valencii se objevil Daniel Pudil, ale jeho tým se nedokázal proti ostřílenému španělskému soupeři prosadit. Zápas jako jediný skončil bezbrankovou remízou, český reprezentant ho odehrál celý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články