Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta porazila Žižkov 4:1 a suverénně vládne lize

Praha - Sparťanští fotbalisté dál pokračují ve vítězném tažení první ligou. Také v šestém kole si připsali díky vítězství 4:1 nad Žižkovem plný počet bodů a před svými nejbližšími pronásledovateli mají pětibodový náskok. Pro lídra soutěže to byla už desátá ligová výhra v řadě, prohrál naposledy v dubnu v Jablonci.

Radost hráčů Sparty Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Sparta byla nepřesná v ofenzivních kombinacích, chybující v defenzivě a bez pohybu. A bojovný soupeř ji svou aktivitou zaskočil. Už ve čtvrté minutě se mohl ligový nováček překvapivě dostat do vedení po Jarošíkově hrubce, jenže Bořil, mířící sám na Švengra, prováhal okamžik pro střelu a brankář jeho pokus o kličku vystihl.

Sparťané se zklidnili až po půlhodině a začali stupňovat tlak. Několik střeleckých pokusů ale bylo málo důrazných, případně nepřesných, a tak domácí využili častých faulů Žižkova. Po jednom z nich v 37. minutě vrátil Jarošík od brankové čáry míč zpět před branku a tam Mareš dělovkou propálil obranný val. Druhý gól těsně před přestávkou vstřelil Jarošík sám, byla to jeho první trefa po srpnovém návratu ze zahraničí.

 
I v druhém poločase měla Sparta jasně navrch, ale třetí gólovou pojistku se jí nedařilo přidat, přestože Kweuke byl minimálně třikrát ve velmi slibné šanci. Střelecké pokusy přidávali i jeho spoluhráči, ale Žižkov dál sázel především na důslednou defenzivu a do žádných útočných manévrů domácí nepustil.

Utkání Sparta - Žižkov
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Navíc se snažil rychlými kontry najít skulinu ve sparťanské obraně. Podařilo se mu to v 81. minutě, kdy se prosadil střídající Čermák, který využil chyby gólmana Švengra a na svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži jen tak nezapomene. Na zvrat to už ale nestačilo, Viktoria znovu nezvládla závěr poločasu. Hušbauer zvýšil dělovkou z dvaceti metrů na 3:1 a v nastaveném čase přidal Juhar z penalty čtvrtý gól. Pro oba hráče to byl první střelecký ligový zápis v rudém dresu.

Sparta Praha - Viktoria Žižkov 4:1 (2:0) Branky: 37. Mareš, 45.+1 Jarošík, 89. Hušbauer, 90.+2 Juhar z pen. - 81. Čermák. Rozhodčí: Příhoda - Gallo, Chytil. ŽK: Štastný, Nestorovski, Starý (všichni Žižkov). Diváci: 10.601.

Je nám líto, video expirovalo.
AC Sparta Praha - FK Viktoria Žižkov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články