Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vacek nastoupil v prvním zápase nové sezony Serie A - Chievo remizovalo

Turín - Český reprezentační záložník Kamil Vacek nastoupil v prvním zápase nové sezony italské fotbalové ligy v základní sestavě Chieva. Veronský tým však doma s nováčkem z Novary pouze remizoval 2:2, přestože vedl o dvě branky. Skvěle vstoupil do sezony Juventus Turín, který porazil Parmu 4:1. Vacek, za něhož Chievo Spartě podle spekulací zaplatilo dva miliony eur (48,5 milionu korun), nastoupil na pravém kraji zálohy a vydatně podporoval útok. O brankové akce jeho týmu se ale postaral především Francouz Cyril Théréau, který si připsal gól a asistenci.

Juventus Turín
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

Domácí však vzápětí po brance na 2:0 inkasovali a nakonec nedokázali ubránit ani nejtěsnější náskok. Pět minut před koncem zařídil nováčkovi bod Massimo Paci. V nastavení navíc Chievo přečkalo obrovskou šanci soupeře.

Milánskému Interu nestačily k bodovému zisku ani tři vstřelené branky, v Palermu prohrál 3:4. Domácím vynesly výhru dvě dvojice slepených gólů v druhé půli, Inter sice dvakrát vedl, ale Forlán pak v nastaveném čase už jen snížil.Při ligové premiéře nového trenéra Juventusu Antonia Conteho se gólově prosadily i posily Stephan Lichtsteiner a Arturo Vidal. Jeho tým se tak radoval z výhry hned v prvním soutěžním zápase na novém stadionu.

Přes 80 milionů eur do posil

Juventus po nepovedené minulé sezoně investoval přes léto do posil přes 80 milionů eur. Dnes do základní sestavy postavil trenér Conte tři nové tváře, a to se vyplatilo. Už v 17. minutě připravila posila z AC Milán Andrea Pirlo šanci pro dalšího nového hráče Lichtsteinera, který otevřel skóre.

Po změně stran se prosadil Pepe a poté zvýšil podařenou střelou z hranice pokutového území Vidal, který přišel z Leverkusenu. Čtvrtý gól přidal po další Pirlově přihrávce Claudio Marchisio. Až v samém závěru se dočkala i Parma, když penaltový faul Paola De Ceglieho, který byl vyloučen, potrestal bývalý hráč Juventusu Sebastian Giovinco.

Trenér Luis Enrique zažil v prvním ligovém zápase na lavičce AS Řím horší premiéru než Conte. Jeho tým navázal na mizérii z 4. předkola Evropské ligy, kde nestačil na Slovan Bratislava, a doma podlehl Cagliari 1:2. Jedinou branku útočně laděného domácího týmu vstřelil až v sedmé minutě nastavení Daniele De Rossi.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články