Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Na Plzeň a Spartu čekají soupeři z třetí ligy

Praha - Den po přípravném duelu českého národního týmu s Ukrajinou vyplní domácí fotbalový program dvě dohrávky Ondrášovka Cupu, ve kterých se představí poslední dva mistrovské týmy na hřištích soupeřů z třetí ligy. Zatímco Spartu čeká na půdě vedoucího týmu České fotbalové ligy Pardubic již 3. kolo poháru, Plzeň zápasem v Karlových Varech teprve vstoupí do soutěže. Oba favorité budou postrádat reprezentanty. Přímý přenos zápasu Pardubice - Sparta sledujte od 16:55 na ČT4 nebo na webu Sportživě.cz.

Zápas v Pardubicích je zajímavý hlavně pro sparťanského trenéra Martina Haška, který zavítá do svého rodiště. "Pochopitelně jsem rád, že budeme hrát právě v Pardubicích. Narodil jsem se tam, začínal jsem tam s fotbalem a zahrál si v jejich dresu druhou ligu," zavzpomínal Hašek. "Klub také vlastní můj kamarád a bývalý spoluhráč Víťa Zavřel, se kterým jsem ve spojení, a i díky němu pardubický fotbal pravidelně sleduji," dodal sparťanský trenér.

Na východě Čech dojde ke konfrontaci mezi aktuálně vedoucím týmem první a třetí ligy. Letenští chtějí přistoupit k zápasu se vší vážností, aby se neopakovalo loňské vyřazení od Sokolova. "To určitě nechceme zopakovat, naším cílem je naopak vyhrát titul a v domácím poháru dojít co nejdále. Pokud možno až do vítězného finále," uvedl Hašek.

Pardubičtí, kteří se netají přáním postoupit do druhé ligy, berou duel se Spartou jako fotbalový svátek. Přesně před rokem vypadli se Slavií po boji 0:1 a potrápit chtějí i konkurenční pražský klub. "Moc se na to těšíme, chceme si to celé užít. Nečekáme postup, spíš nás láká změřit síly se slavnou Spartou," řekl pardubický kouč Martin Svědík.

Plzeň čeká nabitý program

Stejně jako Sparta se i mistrovská Plzeň musí obejít bez reprezentačních hráčů. Hned v pátek čeká Viktorii ligový duel v Olomouci, v úterý pak vstup do základní skupiny Ligy mistrů s Borisovem, a tak kouč Pavel Vrba bude zřejmě šetřit i některé další opory.

"Musíme tu zátěž rozložit. Program máme hodně našlapaný, na druhou stranu v kádru je nějakých 23 hráčů, takže uvidíme, zda hráči, kteří tolik příležitosti nedostávali, to zvládnou. Příležitost v nejbližších zápasech dostanou patrně všichni hráči," řekl Vrba. První start v plzeňském dresu by si mohla připsat posila z Ostravy Radim Řezník.

Středeční program:2. kolo:17:00 1. FC Karlovy Vary - Viktoria Plzeň (rozhodčí Lerch - Mencl, T. Kovařík)

3. kolo:
17:00 FK Pardubice - Sparta Praha (Jílek - Jiřík, Urban)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články