Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Fenin nešel do Izraele, aby nenaštval mámu

Berlín - Český fotbalový útočník Martin Fenin dal přednost německé druholigové Chotěbuzi před předním izraelským týmem Hapoel Tel Aviv kvůli nejisté politické situaci na Blízkém východě. Nepotěšil by tím prý ani svou mámu. Řekl to deníku Wiesbadener Kurier krátce poté, co ve středu po třech a půl letech přestoupil z druholigového Eintrachtu Frankfurt a na tři roky se upsal chotěbuzské Energii. "Máma by nadávala," řekl čtyřiadvacetiletý bývalý reprezentant, o nějž izraelský účastník základní skupiny Evropské ligy velmi stál.

Frankfurt dokonce už přijal nabídku Hapoelu a čekal jen na hráčovo vyjádření. Fenin se však nakonec rozhodl zůstat v Německu a přestoupil do týmu přímého konkurenta Eintrachtu v boji o postup do Bundesligy.

Chotěbuz zaplatila za Fenina 200 000 eur (4,8 milionu korun). V prosinci 2007 přitom šestnáctinásobný reprezentant přišel do Frankfurtu z Teplic za zhruba 3,5 milionu eur (dnes asi 84 milionů korun).

Eintracht se netajil touhou se Fenina zbavit, neboť po nepřesvědčivých výkonech v posledních sezonách pro něj neviděl v mužstvu sportovní budoucnost. Místo něj před uzávěrkou letního přestupního termínu získal do útoku Mohamadoua Idrissoua z Mönchengladbachu a Roba Frienda z Herthy Berlín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články