Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Povolat Horvátha? Šance tu je, přiznává Šmicer

Praha – Manažer fotbalové reprezentace Vladimír Šmicer má vrásky na čele. Národní tým čeká už v sobotu kvalifikační duel se Skotskem, výsledky přitom nejsou takové, jak by si asi široká veřejnost přála. Zlomovým momentem byla hlavně prohra 0:3 v přátelském zápase s Norskem. Šmicer však stále věří, že se nakonec nároďák na mistrovství Evropy přece jen dostane.

Ilustrační foto

"Byl jsem v šoku, co jsem viděl v Norsku. Nic takového jsem nečekal. Měli jsme to nejlepší, co český fotbal má. Ten výkon se mi nelíbil. Potřebuju od hráčů vidět daleko lepší přístup. Žádná přátelská utkání nejsou, Norové nám to ukázali," upozornil Šmicer.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko s plavci

"Člověk si to maluje všechno daleko jinak, přeje si, aby byly výsledky jiné, ale baví mě to. Samozřejmě, že to není příjemné, když děláte nějakou práci a výsledky se nedostavují. Je to určitě frustrující," řekl Šmicer v pořadu Na slovíčko s tím, že na sobě cítí velký tlak. "Ale jsem rád, že se můžu podílet na tom, co tvoříme," dodal.

Šmicer před dvěma týdny odevzdal analýzu současné situace národního týmu, kterou mu uložilo vypracovat vedení Fotbalové asociace. "Snažil jsem se dát dohromady své poznatky za rok a půl, co u týmu jsem. Říct pozitivní a negativní stránky, říct svůj názor kolem výměny trenéra. Na to jsem musel reagovat," vysvětlil.

Hlavní příčinu neúspěchu fotbalové reprezentace vidí Šmicer v nedostatku času pro zabudování nové krve do týmu. "Byl bych strašně rád, kdyby tam těch mladých bylo jednou tolik, ale nejdříve musí potvrdit kvalitu."

To však podle Šmicera neznamená, že by neexistovala šance se na Euro 2012 dostat. "Ta tady je. Máme pětibodový náskok ve skupině, ze strany hráčů není problém. Hráči chtějí. Ovšem rozdělme to na zápasy přípravné a kvalifikační. A tam vidím negativa," řekl Šmicer a jedním dechem dodal, že fotbalisté nepřistupují k přátelákům jako tým a s takovou vážností, jak by se mělo.

Manažer nároďáku se vyjádřil i k přáním, aby Michal Bílek zvážil povolání plzeňského pilíře v podobě Pavla Horvátha. "Myslel jsem si, že letošní sezona pro něj bude strašně těžká. Ale to, co předvedl v Kodani, kde Plzeň vyhrála 3:1, jak režíroval hru, rozdával přihrávky a stačil fyzicky, mě překvapilo. Pavel v nominaci není, protože trenér sází na jiné hráče," vysvětlil Šmicer. V nominaci je místo Horvátha Jaroslav Plašil s Tomášem Rosickým.

Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Šmicer sleduje s Bílkem hráče dlouhodobě a podle svých slov povolávají prostě ty, kteří mají momentálně dobrou formu. "S Pavlem je to dost otevřené, museli bychom s ním promluvit. Neříkám, že ho do budoucna nikdy nemůžeme povolat. Myslím, že to pořád možné je. Ale nechtěli jsme před dvěma zápasy experimentovat. Já věřím, že hráči, kteří jsou v nominaci, utkání zvládnou."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články