Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Turecká federace Fenerbahce do druhé ligy nepřeřadí

Ankara - Turecká fotbalová federace odmítla žádost vedení Fenerbahce Istanbul o přeřazení klubu do druhé ligy. Úřadující mistr ji k tomu vyzval v pátek na protest proti vyloučení z Ligy mistrů kvůli korupčnímu skandálu. "Zástupci Fenerbahce vznesli požadavek na zařazení do druhé ligy při setkání s vedením federace. Nepodali však žádnou písemnou žádost a uvedli, že ji ani podávat nebudou. Federace proto rozhodla, že není žádný důvod měnit rozhodnutí z 15. srpna," uvedl svaz v prohlášení.

Fotbal
zdroj: Getty Images Sport autor: Clive Brunskill

V polovině srpna federace oznámila, že nebude trestat žádné kluby ani jednotlivce, dokud soud neodtajní důkazy, které jsou nyní předmětem policejního vyšetřování.

Fenerbahce bylo z Ligy mistrů vyřazeno těsně před čtvrtečním losem základních skupin a v prestižní soutěži ho nahradil vicemistr Trabzonspor s letní posilou ze Slavie Ondřejem Čelůstkou.

Svaz vyřadil klub pod tlakem UEFA, která pohrozila sankcím celému tureckému fotbalu, protože její pravidla zakazují start v pohárech týmům spojovaným s manipulováním zápasů. Prezident Fenerbahce Aziz Yildirim čelí obvinění ze zmanipulování 19 utkání. Kvůli vyšetřování byl posunut začátek ligy o měsíc na 9. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články