Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Weiss potvrdil pověst experta na italský fotbal

Bratislava - Trenér Vladimír Weiss rok poté, co na mistrovství světa se slovenskou reprezentací porazil tehdejší úřadující šampiony, dovedl Slovan Bratislava v odvetě 4. předkola Evropské ligy k remíze 1:1 na hřišti AS Řím a pomohl klubu k postupu do základní skupiny soutěže. "Itálii miluju. Její kulturu i fotbal. Loňský úspěch nad Itálií a teď se Slovanem jsou pro mě největší vítězství. Obou si cením stejně," řekl Weiss, který na lavičce slovenského mistra začátkem srpna nahradil českého kouče Karla Jarolíma. "Řeknu to jednoduše: Trenér Weiss přitahuje fotbalové štěstí," uvedl záložník Erik Grendel.

Vladimír Weiss
zdroj: ČTK

Slovan v úvodním utkání v Bratislavě vyhrál 1:0 a ve čtvrtek překvapení dokonal, přestože se slavným soupeřem prohrával už od desáté minuty, kdy se trefil záložník Simone Perrotta. Hosté se stejně jako v domácím utkání prosadili v závěrečné desetiminutovce a v 83. minutě se trefil střídající středopolař Peter Štepanovský.

V té chvíli už hráli Římané bez kapitána Franceska Tottiho, který za pískotu domácích fanoušků střídal v 74. minutě a ani si nepodal ruku s trenérem AS Řím Luisem Enriquem. "Nechci kritizovat trenérského kolegu. Osobně bych ale Tottiho nestřídal. Když odešel, naše šance stouply," uvedl Weiss, v jehož týmu odehrál celý zápas český záložník Jiří Kladrubský a v nastavení se dostal do hry i jeho krajan Radek Dosoudil.

Naopak další slovenský klub Trnava se pod vedením českého trenéra Pavla Hoftycha do základní skupiny nepodívá. Spartak po prohře 0:2 s Lokomotivem Moskva v domácí odvetě remizoval 1:1, závěr navíc dohrával v oslabení po vyloučení tří hráčů. Nejprve dostal po zákroku na Victora Obinnu červenou český brankář Martin Raška, v nastavení musel ze hřiště i jeho krajan Pavel Malcharek a Patrik Čarnota.

"Asi od 70. minuty bylo na hřišti hrozně emocí a my jsme to nezvládli. Bylo tam několik nechutných zákroků, ale takový je fotbal, emoce k němu patří," řekl deníku Šport záložník Marek Kaščák. "Škoda nervózního závěru," přidal Raška. "Nezvládli jsme pověstný poslední krok. Soupeř ale o víkendu v lize šetřil hráče, zatímco my jsme hráli v Žilině v plné sestavě. Vzhledem k tomu jsme odvetu zvládli výborně," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články