Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeňští jsou z těžké skupiny LM nadšeni

Plzeň - Nadšení zavládlo mezi plzeňskými fotbalisty poté, co jim los přisoudil do základní skupiny Ligy mistrů obhájce vítězství a nejlepší tým světa Barcelonu, další velkoklub AC Milán a běloruský Borisov. Čeští mistři se nemohou dočkat konfrontace s absolutní klubovou špičkou, utkání s giganty se prý nebojí. "Jsem šťastný, jak to dopadlo. Je to masakr. Když jsem viděl, jak se skupiny rýsují, tak tu s Barcelonou a Milánem jsem okamžitě chtěl. Nestál jsem o nějaké kompromisy, toužil jsem po těchto gigantech. Je to splněný sen pro nás i celou Plzeň," pochvaloval si obránce David Limberský.

Také záložník Milan Petržela se těší především na souboje s Barcelonou v čele s nejlepším hráčem světa Lionelem Messim. "Když jsem viděl, jak los dopadl, tak se mi trochu zatočila hlava. Ale takhle jsem si to představoval. Všichni jsme po postupu přes Kodaň říkali, že chceme ty nejlepší soupeře, tak se nám to splnilo," uvedl Petržela.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů Plzně na los LM

"V zápasech s Barcelonou nebo Milánem se může zviditelnit celý klub, bude to pro nás obrovská reklama. A bude na nás, jak se s tím porveme. Osobně jsem si Barcu a Milán moc přál. Kdo ví, jestli se s takovými giganty ještě někdy potkáme," uvedl záložník Martin Fillo.

"Pro nás to dopadlo nádherně. Zápasy s Barcelonou a Milánem pro nás budou zážitkem do konce života, ať to dopadne jakkoliv. A s Borisovem se můžeme pobít o třetí místo," připomněl kapitán Pavel Horváth, že třetí tým skupiny sice nepostoupí do play-off Ligy mistrů, ale na jaře bude pokračovat v Evropské lize. "Nemá cenu spekulovat, jak v takové společnosti dopadneme. Skupinu musíme brát tak, že to je odměna a bonus za to, co jsme dokázali v předkolech. Nemáme se čeho bát," řekl Horváth, který vedl Plzeň za výhrami ve všech šesti zápasech v předkolech s Jerevanem, Trondheimem a Kodaní.



Plzeňští realisticky předpovídají, že boj o postup do jarního osmifinále Ligy mistrů není příliš reálný. Ale prát se chtějí o třetí místo a pokračování v Evropské lize. "Papírově to vypadá tak, že se o to asi střetneme s Borisovem. Nezabalíme to ani s Barcou a Milánem, ale musíme být také trochu soudní," uvedl Limberský.

Také trenér Pavel Vrba je před startem skupiny plný očekávání. "Nevím, jestli je to nejtěžší skupina, ale je pravdou, že Barcelona s Milánem jsou zárukou neskutečné fotbalové kvality. Barcelona je nejlepším klubem v Evropě, což dokázala v minulém ročníku Champions League, a Milán, to je rovněž fotbalová kapitola sama pro sebe," uvedl Vrba. "Pro diváky to budou určitě atraktivní duely. Vidět nejlepší kluby, vidět nejlepší hráče, kdy jindy by se měl fotbalový příznivec bavit, když ne při takových zápasech," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články