Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pelta chce být předsedou fotbalové asociace

Praha - Majitel Baumitu Jablonec Miroslav Pelta bude kandidovat na předsedu Fotbalové asociace České republiky. Rozhodl se prý na základě podpory dvou nejslavnějších českých klubů Sparty a Slavie. Uzávěrka přihlášek je dnes. Oficiálně se zatím do boje o post uvolněný Ivanem Haškem přihlásili Dagmar Damková a Jindřich Rajchl.

Miroslav Pelta
zdroj: ČT24

Pelta v úterý řekl, že ho čekají důležitá jednání, po kterých se rozhodne, zda do boje o nejvyšší post v českém fotbale půjde. Dnes už měl jasno. "Rozhodl jsem se kandidovat. Zásadní pro mě je, že mě podporují nejvýznamnější české kluby, jak historicky, tak i tradicí, Sparta, Slavia, Teplice, Brno a další týmy. Samozřejmě mám podporu i v kraji, kde jsem působil úspěšně jako předseda," uvedl funkcionář pro Denik.cz.

Pelta, jenž sám kdysi pracoval jako sportovní manažer Sparty a působil také ve svazovém vedení včetně marketingové společnosti STES, tuší, že proti dvojbloku Rajchl-Damková, který se podle zákulisních informací nakonec domluví na společném postupu, to bude mít hodně složité.

"Jdu do složitého boje, ale mám odpracováno dost na všech úrovních fotbalu a těší mě podpora řady prvoligových klubů. Myslím si, že mám českému fotbalu co dát," řekl Pelta, podle kterého je pravá chvíle především stabilizovat financování českého fotbalu. "To je moje parketa, v tom mám podporu i lidí z byznysu," tvrdí činovník. "Teď rozhodla ta chvíle, kdy je potřeba posunout dál český fotbal, stabilizovat reprezentaci a myslím si, že těch problémů, které teď máme, je hodně," uvedl Pelta pro Deník.cz.

Pelta už má jasno, jak by naložil se svým většinovým podílem v jabloneckém klubu. Převedl by ho na občanské sdružení klubu. "Samozřejmě bych odešel ze statutárních funkcí a našel za sebe náhradu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Předsedou FA ČR chce být i Pelta

Jména dalších kandidátů zatím nejsou známa. Spekuluje se především o bývalém generálním sekretáři svazu Petru Fouskovi a majiteli Viktorie Žižkov Luďku Vinšovi. Fousek kandidaturu ještě nepotvrdil. "Od rezignace Ivana Haška jsem vyzýván, abych do toho šel, a podporu bych určitě našel. Kandidaturu zvažuji, ale ještě stále nejsem rozhodnut, protože mě čekají na poslední chvíli ještě nějaká jednání," řekl ve středu Fousek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články