Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boj o třetí místo se zamotává, Teplice prohrály v Budějovicích

České Budějovice - Boj o třetí místo ve fotbalové lize, zajišťující účast v Poháru UEFA, dostal další zápletku. Teplice po slabém výkonu prohrály 0:1 v Českých Budějovicích a pokud pondělní dohrávka mezi Brnem a Ostravou neskončí remízou, propadnou se na čtvrtou pozici. Dnešní duel 27. kola rozhodl krásnou střelou přes hlavu Svátek, díky němuž se domácí výrazně přiblížili záchraně.

České Buďejovice - Teplice
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Domácí kouč František Straka, který v Teplicích prožil úspěšnou část trenérské kariéry, Jihočechy zřejmě pořádně nabudil, protože v úvodu se hrálo výhradně na branku hostí. Dynamo smazalo tabulkový rozdíl mezi oběma týmy a od prvních sekund přitlačilo Severočechy k jejich brance.

V šesté minutě zacentroval nebezpečně z rohu Šíma a gólman Slavík si mohl oddechnout, že míč nikdo z naskakujících hráčů netečoval. Za čtyři minuty byl hostující brankář opět v permanenci, když s problémy vyrážel prudkou ránu Mezlíka.

Teplickým se nedařilo držet míč a chvílemi se zdálo, že o evropské poháry usilují spíše domácí. V 17. minutě se Jihočeši hodně zlobili na sudího Příhodu, že neodpískal penaltu za údajnou ruku po Šímově zblokovaném pokusu.

Gólu se domácí dočkali až za dalších šest minut: aktivní Šíma našel centrem z levé strany Svátka a ten pohotovou střelou rozjásal diváky. Pohledný fotbalový moment autora branky namlsal, o dvě minuty později jeho ránu v poslední chvíli srazila teplická defenziva na roh.

Až pak se Severočeši probrali. Ve 33. minutě přiťukl Rosa volnému Doležalovi, jemuž ve vyložené pozici skočil pod nohy bývalý spoluhráč Hunal a stihl odvrátit míč do autu. Z následného rohu hlavičkoval vysoký Smejkal nebezpečně, ale mimo. Sedm minut před pauzou se poprvé zapotil uzdravený domácí gólman Kučera, když výborně vyškrábl nad břevno hlavičku Juna.

Dvě minuty po příchodu z kabin málem Jihočechům usnadnil cestu za důležitým vítězstvím vlastní brankou stoper Klein, jenž se nedohodl se Slavíkem a ve snaze odkopnout míč na roh jen těsně přestřelil břevno. Zkušený Verbíř se ve druhé půli stejně jako proti Slavii přesunul na pravý kraj zálohy, ale k pondělnímu výkonu měly Teplice stále na míle daleko.

Naopak Dynamo hrozilo z brejků. Dvacet minut před koncem stačila hostující obrana zablokovat rychlý únik snaživého mladíka Ondráška, vzápětí pálil jen do středu branky Hílek. Severočeši svého soka zmáčkli až v závěru, ale tentokrát je nespasily ani pověstné standardní situace.

Poslední šanci na srovnání propásli hosté v 86. minutě, kdy Smejkal na malém vápně prováhal správný moment pro střelu a následný pokus Doležala neprošel hradbou těl. Teplice tak po šesti zápasech prohrály, naopak Jihočeši zlomili sérii tří porážek za sebou a ziskem 30. bodu se přiblížili záchraně.

Výsledek:

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 1:0 (1:0)

Branka: 23. Svátek. Rozhodčí: Příhoda - Slavík, Čecháček. ŽK: Mrkvička, Šíma, Hílek - Doležal, Vidlička. Diváci: 2497.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články