Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Ondrášovka Cupu postupují favorité

Praha – Fotbalisté Žižkova a Dukly Praha se ve druhém kole domácího poháru trápili se soupeři z nižších soutěží a oba nováčci první ligy o svém postupu v Ondrášovka Cupu rozhodli až gólem v poslední minutě. Klub z Julisky díky Jiroušově trefě zdolal divizní Brozany. Viktoria otočila přestřelku s třetiligovým Pískem a po Nestorovského penaltě v závěru zvítězila 3:2. Naopak bez problémů postoupily Teplice přes severočeského souseda Ústí nad Labem.

Radost teplických fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Písek znovu potvrdil, že v poháru umí trápit ligová mužstva. V minulém ročníku vyřadil Příbram a došel až do osmifinále, ve kterém po dvou remízách pouze vinou většího počtu inkasovaných branek vypadl s pozdějším finalistou Olomoucí. Také dnes se jihočeský tým favorita nezalekl a hned po 13 minutách slavil vedoucí branku, když se hlavou prosadil Klavík.

Viktoria zařadila vyšší rychlostní stupeň a krátce po příchodu z kabin vyrovnal střídající Folprecht. Pak opět rozjásal více než tisícovku píseckých diváků Šlajs, ale vzápětí se poprvé trefila nová posila Žižkova Musiol a v poslední minutě rozhodl z penalty Nestorovski.

Také druhý ligový nováček Dukla se na postup pořádně nadřel. Divizní Brozany celý zápas živily sen o tom, že oslavy 90. výročí založení klubu korunují nejcennějším skalpem ve své historii. Celek z Julisky, který nastoupil s několika hráči širšího kádru, se prosadil až v první minutě nastavení, kdy překonal jinak výborného brankáře Vacha hlavičkou Jirouš.

Dukla vzala zápas jako zkoušku pro hráče širšího kádru a její kouč Luboš Kozel si pochvaloval, že v dalším kole bude moci udělat totéž. "Jsem rád, že zase budu moci ve třetím kole dát příležitost lavičce. Z tohoto pohledu je Ondrášovka Cup vítaným zpestřením nejen pro lavičku," uvedl.

Jiří Němec, trenér Brozan:

"Mohu mužstvo pochválit nejen za nasazení, ale i solidní fotbalový výkon. Škoda jen, že v momentu, kdy jsme se už těšili na penaltový rozstřel, se Dukle podařilo dát rozhodující
branku."

Nejsnadněji prošly do třetího kola Teplice, byť jako jediné narazily na soupeře z druhé ligy. Ústečtí, kteří ještě na jaře nastupovali k ligovým zápasům právě na stadion dnešního protivníka na Stínadlech, se půl hodiny v domácím prostředí drželi, ale pak je zmrazil střelou po zemi Ljevakovič. Po pauze přidal po fatální chybě domácího gólmana Nováka pojišťující gól Vondrášek a Teplice si spravily chuť po dvou ligových porážkách za sebou.

Výsledky 2. kola Ondrášovka Cupu:

Sokol Brozany - FK Dukla Praha 0:1 (0:0)

Branka: 90.+1 Jirouš. Rozhodčí: R. Hrubeš - Zlámal, Lhoták. Diváci: 695.

FC Písek - Viktoria Žižkov 2:3 (1:0)

Branky: 13. Klavík, 73. Šlajs - 51. Folprecht, 78. Musiol, 90. Nestorovski z pen. Rozhodčí: Ardeleánu - Urban, Makovička. Diváci: 1370.

FK Ústí nad Labem - FK Teplice 0:2 (0:1)

Branky: 31. Ljevakovič, 69. Vondrášek. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Štěrba. Diváci: 1011.

Zbývající program 2. kola:

24. srpna: Roudnice n. L. - Jablonec, Uničov - Ostrava, 
1. září: Karlovy Vary - Plzeň, Domažlice - Sparta Praha.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články