Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

O účast v Lize mistrů se utká pět českých krajánků

Praha - Do boje o účast v základních skupinách Ligy mistrů se vedle Viktorie Plzeň bude snažit promluvit také pět českých fotbalistů působících v zahraničí. Může dojít i na přímý český souboj - Arsenal s Tomášem Rosickým v úterý hostí Udine, za které by mohl nastoupit talentovaný útočník Matěj Vydra. Sen o premiérové účasti v Lize mistrů se budou snažit živit také Tomáš Jirsák s Wislou Krakov, Daniel Pudil s Genkem a brankář Dušan Melichárek s Malmö, kteří se představí ve středečních zápasech.

Tomáš Rosický v zápase Arsenalu s Newcastlem
zdroj: Isifa/Rex Features

Arsenal nevstoupil do sezony nejjistější nohou, když v Newcastlu uhrál jen bezbrankovou remízu. Přesto si v londýnský celek nepřipouští, že by se do Ligy mistrů nedostal. "Uděláme vše pro to, abychom postoupili. I když kdo by si přál hrát proti italskému soupeři. Udine nebude lehké, ale já svému týmu věřím," uvedl trenér Arséne Wenger.

Udine na svůj ostrý start do sezony teprve čeká, jelikož italská liga začne až za dva týdny. Po částečné obměně kádru by hlavní slabinou týmu mohla být nesehranost. "Ještě budeme mít problém se sehraností, ale určitě se chceme o postup poprat. Newcastle nám ukázal, že jde Arsenal ubránit," uvedl brankář Samir Handanovič.

O husarský kousek se chce pokusit Malmö, které se v brance s Melichárkem úspěšně prokousává soutěží od 2. předkola, když mimo jiné vyřadilo Glasgow Rangers. Poslední překážkou je Dinamo Záhřeb. Malmö si před úvodním duelem zvedlo sebevědomí remízou 2:2 v přípravném utkání s AC Milán. "Malmö má podle mě šanci se dostat do Ligy mistrů. Mají dobrý tým s mladými hráči a hrají hodně dobře. Nikdo jim nevěřil už ve 3. předkole v souboji s Rangers, ale oni postoupili. Věřím, že postoupí znovu," uvedl záložník AC Milán Gennaro Gatusso.

Program úvodních zápasů 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Úterý 16. srpna: BATE Borisov - Sturm Štýrský Hradec, Twente Enschede - Benfica Lisabon, Arsenal - Udine, Lyon – Kazaň

Středa 17. srpna: Wisla Krakov (Jirsák) - APOEL Nikósie, Maccabi Haifa - Genk (Pudil), Dinamo Záhřeb - Malmö (Melichárek), Odense - Villarreal, Bayern Mnichov - FC Curych (ČT4)

Poprvé od roku 2002, kdy vyřadil v předkole pražskou Spartu, se do nejprestižnější evropské soutěže chce podívat také belgický mistr Genk. K tomu potřebuje vyřadit Maccabi Haifa. Usilovat o tento cíl bude spolu s týmem i český reprezentant Pudil.

Za každou cenu uspět potřebuje Bayern Mnichov, který si o postup zahraje se švýcarským vicemistrem FC Curych. Na případný neúspěch nechtějí v bavorské metropoli ani pomyslet. "V tomto souboji jsme považováni za favority. Musíme se kvalifikovat do skupiny, jiná možnost neexistuje," uvedl kapitán Bayernu Philipp Lahm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články