Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brankář Čech: Motivace zahrát si s Plzní Ligu mistrů je obrovská

Kodaň - Fotbalový brankář Marek Čech si po pěti letech znovu zahraje o Ligu mistrů. A pevně doufá, že se svým novým zaměstnavatelem Viktorií Plzeň dopadne v posledním předkole proti FC Kodaň lépe než při svém prvním pokusu, kdy jeho tehdejší klub Liberec po dramatickém boji vypadl se Spartakem Moskva. Pokud by Plzeň uspěla a dostala se do hlavní fáze slavné soutěže, Čech by byl radostí bez sebe.

Marek Čech
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Nejen pro mě, ale pro všechny by to bylo splnění velkého snu. Motivace zahrát si Ligu mistrů je obrovská. A záleží jen na nás, jak to zvládneme," řekl Čech. Ještě na začátku minulého týdne by jej absolutně nenapadlo, že taková slova vůbec může pronést. Ale poté, co ve druhé ruské lize zkrachoval jeho předchozí klub Soči, věci nabraly rychlý spád.

Minulou středu Čech poprvé trénoval v Plzni, v pátek byl dotažen jeho přestup, brankář nastoupil proti Teplicím a dnes už s novými parťáky z pražské Ruzyně odletěl do Kodaně, kde se v úterý napíše první díl souboje mezi dánskými a českými šampiony. "Zvláštní. Před pár dny bych nevěřil tomu, že se vůbec vrátím do české ligy, a teď si s jejím mistrem zahraju o Ligu mistrů," podotkl Čech s úsměvem. "Ale jsem rád, že jsem tu šanci ještě dostal. Těším se do Plzně na evropské poháry. Už v Kodani půjde o hodně, je ve mně takové zdravé natěšení. Ale že bych z toho měl nějaké střevní potíže, to zase ne," uvedl havířovský rodák s nadsázkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Odlet plzeňských fotbalistů do Kodaně

Čech si přivyká na českou realitu

Do Plzně přišel gólman proto, aby zacelil mezeru po brankářské jedničce Romanu Pavlíkovi, který se zranil před třemi týdny v minulém předkole v Trondheimu. Čecha prý bleskový přesun z Ruska do Plzně nijak nerozhodil ani nevyvedl z míry. Byť se s plzeňskými spoluhráči teprve seznamuje a odchytal s nimi jediný zápas, v úterý to prý v Kodani žádný handicap znamenat nebude. "V Rusku jsem byl v zápřahu, za poslední půlrok jsem toho odchytal skoro tolik jako v Čechách za celou sezonu. I v Plzni se adaptuju rychle, sice do detailu ještě neznám návyky všech spoluhráčů, ale některé principy bránění jsou dané a všude stejné," uvedl vyrovnaným hlasem Čech.

Kapitán Pavel Horváth:

"V poháru jedeme na vítězné vlně, žádný stres jsme neprožívali. Doufáme, že to bude pokračovat."

"Marek toho za sebou má hodně, v úterý to zvládne. A hlavně my jsme v Plzni na výměny gólmanů zvyklí. Za dobu, co tady jsem, jsem zažil snad sedm brankářů," usmíval se kapitán Plzně Pavel Horváth, když si vybavil časté rošády na postu brankáře. Jenom na startu této sezony se v brance už vystřídali tři: Pavlík, Michal Daněk a Čech. Posledně jmenovaný doufá, že se mezi tyčemi usadí na delší čas.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články