Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rosický: Máme tři týdny na to, abychom se probrali

Oslo - Kapitán českých fotbalistů Tomáš Rosický bere středeční vysokou porážku 0:3 v přípravném utkání v Norsku jako veliké varování a obrovsky zdvižený prst před zářijovým klíčovým duelem evropské kvalifikace ve Skotsku. Záložník Arsenalu je ale přesvědčený o tom, že národní tým je dostatečně silný a zkušený na to, aby složitou situaci ustál a za tři týdny proti ostrovnímu soupeři uspěl.

Rosický marně hledal důvody, proč český tým v Norsku takovým způsobem propadl. Připustil, že reprezentantům se v Oslu nevedlo vůbec nic. "Nic nám nevyšlo, bylo to strašný," ulevil si český kapitán po nejtěžší porážce českého týmu od dubna 1994, kdy reprezentace prohrála ve Švýcarsku rovněž 0:3.

Přiznal, že v kvalifikačním duelu ve Skotsku by podobný výkon na body určitě nestačil. "Pokud se Skotům nevyrovnáme v důrazu, tak tam nemáme šanci a dopadneme jako tady. Na druhou stranu to bude jiné, protože Skotové budou hrát dopředu, zatímco Norové na nás čekali a měli výborné brejky. Ale pokud se jim nevyrovnáme v důrazu, jako jsme se teď nevyrovnali Norům, budeme mít strašné problémy," varoval Rosický.

Tomáš Rosický:

"Chyběl pohyb, nebyli jsme důrazní a Norové vyhráli naprosto zaslouženě. My jsme vlastně měli jedinou šanci a pak jen náznaky. To je strašně málo. Chyběl nám vždy poslední krok nebo jsme špatně zpracovali míč."

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Norsko - Česko

Věří, že středeční nezdar na českém týmu nezanechá velké stopy a do zářijového klíčového duelu ve Skotsku se vzpamatuje. "My jsme vlastně v téhle situaci byli už před rokem před zápasem doma se Skotskem, kdy jsme doma prohráli s Litvou. Teď se to bude opakovat," připomněl Rosický loňský podzimní start kvalifikace, kdy Češi nejprve na úvod doma podlehli 0:1 Litvě a pak dokázali porazit Skotsko 1:0.

"Tenkrát jsme to zvládli a jsme dost zkušení, abychom to zvládli znovu. Věřím, že tým na to má morálku, aby se z toho vzpamatoval," dodal český kapitán.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články