Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Lvíčata na úvod nové éry přivítají Andorru

Mladá Boleslav - Na prahu nové éry stojí česká fotbalová reprezentace do 21 let, kterou v prvním utkání kvalifikace o postup na ME 2013 "pokřtí" trpaslík z Andorry. Duel má být pro české mladíky prvním krokem k tomu, aby si vybojovali účast na závěrečném turnaji v Izraeli a napodobili tak své předchůdce, kteří se dostali na ME v Dánsku. Zápas v Mladé Boleslavi začíná v 17:45, přímý přenos vysílá ČT4 a web Sportzive.cz.

Minulá jednadvacítka přivezla z ME bronzové medaile, byť se nakonec neprobojovala na olympiádu do Londýna a herně také nijak neoslnila. Teď stojí nové výzvy před rodícím se týmem. "Je jasné, že výhra s Andorrou je pro nás povinností," řekl kouč Jakub Dovalil, který u týmu "lvíčat" začíná druhý cyklus a ve třetí kvalifikační skupině jeho mužstvo kromě Andorry narazí ještě na Wales, Černou Horu a Arménii. "Náš cíl je jasný, zase chceme jít co nejdále. Tedy na mistrovství, nebo aspoň do baráže," prohlásil Dovalil.

Dovalil je rád, že Češi začínají skupinu právě domácím duelem s Andorrou, papírově nejslabším týmem, který zatím ani v jednom ze svých 14 kvalifikačních duelů nepoznal radost z vítězství. A nyní načal skupinu dvěma prohrami s Walesem (0:1) a Černou Horou (0:5). "Jsme pohromadě velmi krátce, zatím se spíš všichni oťukáváme a do prvního utkání půjdeme po dvou společných trénincích, na kterých se toho moc udělat nedá. Ale kluci už mají něco za sebou, s Andorrou si musí poradit. Respekt k soupeři být musí, ale rychlý gól by nám pomohl," uvedl Dovalil.

Předpokládaná sestava:

Štěch - Nitrianský, Čmovš, Hejda, Novák - Kopic, Mareček, Hušbauer, Navrátil - Kadlec, Vydra.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním s Andorrou

Minulá jednadvacítka se mohla pochlubit tím, že na šampionát do Dánska postoupila z kvalifikace bez prohry, její neporazitelnost se v jednu chvíli natáhla až na 16 zápasů. Teď se o něco odobného pokusí výběr, který se bude opírat například o ofenzivní talenty Václava Kadlece ze Sparty s Matějem Vydrou z italského Udine, záložníka Anderlechtu Brusel Lukáše Marečka či zadáka nizozemského Nijmegenu Pavla Čmovše. Na této ose by prý jednadvacítka mohla stát.

Kadlec s Marečkem a brankářem Markem Štěchem byli i na mistrovství v Dánsku, do jednadvacítky už dříve nahlédl i Čmovš a jeho předpokládaný parťák ve středu obrany Lukáš Hejda. "Tahouny bychom tady měli mít, ale brzy může vyskočit někdo jiný. Mužstvo si každopádně musí sednout a
postupně krystalizovat do nějaké osvědčené podoby. Jako jsme to měli v minulé kvalifikaci," řekl Dovalil.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články