Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jarolím odchází ze Slovanu do saúdskoarabského Al Ahlí

Bratislava – Český trenér Karel Jarolím skončil po necelém roce ve Slovanu Bratislava, který v minulé sezoně dovedl k titulu, a převezme tým Al Ahlí v Saúdské Arábii. Na lavičce mistrovského celku ho nahradí kouč slovenské reprezentace Vladimír Weiss, jenž dostal přednost před dalšími kandidáty, mezi nimiž byli údajně také Češi Pavel Hapal a František Straka. Čtyřiapadesátiletý Jarolím ještě ve čtvrtek avizovaný odchod do klubu z města Džidda popíral, dnes večer se však na něm definitivně dohodl s majitelem Slovanu Ivanem Kmotríkem. Bývalý kouč pražské Slavie měl ve smlouvě klauzuli, že mu v případě lákavé nabídky umožní představitelé Slovanu odejít.

"Přišel jsem na schůzku s tím, že mám lukrativní nabídku ze Saúdské Arábie, kterou trenéři nedostávají každý rok. Dlouho jsme o tom mluvili, nakonec majitel pochopil mé pohnutky a umožnil mi zahájit jednání s představiteli klubu Al Ahlí, kam bych měl odcestovat začátkem příštího týdne," citoval Jarolíma server deníku Šport.

Čtyřiapadesátiletý Jarolím působil ve Slovanu od loňského října, kdy nahradil odvolaného Jozefa Jankecha. S "belasými" se rozloučil středečním domácím utkáním 3. předkola Ligy mistrů, v němž jeho svěřenci prohráli 0:2 s kyperským Apoelem Nikósie a z pohárové Evropy vypadli. Po třech ligových kolech patří Slovanu čtvrté místo v tabulce.

Jarolím, jenž v české lize vedl Příbram, Slovácko a Slavii, tak odchodem na Arabský poloostrov následuje bývalého předsedu FAČR Ivana Haška, který před měsícem zamířil rovněž do Al Ahlí, ovšem v Dubaji. Právě s Haškem byl Jarolím na svém dosud jediném zahraničním angažmá v roli kouče, když mu dělal asistenta ve Štrasburku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články