Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Dukla slaví první výhru, Hradec deklasoval Teplice

Praha – Fotbalisté Dukly Praha se dočkali prvního vítězství po návratu do nejvyšší soutěže. V utkání 2. kola na domácím hřišti porazili České Budějovice 4:2 brankami Svatonského, Pázlera, Bergra a Markoviče. Za hosty se prosadili Ondrášek a z penalty Otepka. Dukla tak protáhla domácí sérii bez porážky na 25 duelů a na kontě má po dvou kolech čtyři body, naopak České Budějovice v nové sezoně ještě nebodovaly.

Dukla chtěla předvést aktivnější výkon než v úvodním kole s Olomoucí, ale v úvodu to tak nevypadalo. Domácí hráči se jen dívali na kombinujícího soupeře, čehož využil Klesa k průniku po pravé straně, míč se dostal k Ondráškovi, pro kterého nebyl problém otevřít už ve 4. minutě skóre. Domácím ještě chvíli trvalo, než se probudili, ale po první čtvrthodině už byli lepším celkem. Dukla se vyrovnání dočkala ve 23. minutě. Berger přetáhl centr na zadní tyč, kde v pádu hlavičkoval Svatonský do protipohybu brankáře. Postaral se tak o první gól Dukly po postupu do ligy a svůj premiérový zásah v nejvyšší soutěži. Nijak ho ale neslavil, protože byl při gólové hlavičce zasažen kopačkou do obličeje a s poraněným nosem musel vystřídat.

Skóre se znovu změnilo po hodině hry. Dukla si vytvořila dlouhý závar před brankou soupeře, při němž dvakrát zasáhl Kučera a Markovič nastřelil břevno, nakonec však přeci jen dostal míč do sítě dorážející Pázler. Budějovice se snažily srovnat, ale čtvrt hodiny před koncem znovu inkasovaly. Markovič prodloužil hlavou míč na nabíhajícího Bergra, ten udělal kličku brankáři a střelou do prázdné branky dal domácím dvoubrankový náskok.

Ten ale nevydržel ani minutu; hosté z protiútoku nastřelili břevno a následně si vykoledovali penaltu po faulu Mikuly na Ondráška, kterou proměnil Otepka. Víc už ale hosté nestihli. Naopak šest minut před koncem definitivně rozhodl Markovič hlavou po centru Haška. Budějovice tak stejně jako v prvním kole se Spartou padly po sympatickém výkonu 2:4.

FK Dukla Praha - SK Dynamo České Budějovice 4:2 (1:1)

Branky: 23. Svatonský, 60. Pázler, 77. Berger, 84. Markovič - 4. Ondrášek, 79. Otepka z pen. Rozhodčí: Bílek - Tacina, Santarius. ŽK: Gedeon, Mikula - Rýdel. Diváci: 2 123.

Hradec vyškolil Teplice z efektivity

Fotbalisté Hradce Králové si drží i po dvou ligových kolech plný bodový zisk, navíc bez inkasovaného gólu. Pomohla jim k tomu výhra 3:0 v Teplicích. Hradečtí přijeli na sever Čech s velmi účinnou taktikou. Před vlastní vápno postavili několik těžko prostupných obranných hrází, ale neznamenalo to totální defenzivu. Jakmile se naskytla příležitost pozlobit domácí z brejku, vyrazilo dopředu hned několik hráčů.

Po kombinaci na pravé straně přilétl v 16. minutě míč na střed k Hochmeistrovi, který sice stál dobrých dvacet metrů daleko a pálil ze stoje, ale i tak trefil horní roh teplické branky naprosto přesně. Tepličtí se sice snažili i dál tvořit hru, ale měli problémy s prolínáním obrany a zálohy, což Hradec za další čtyři minuty potrestal druhým gólem; rychlý brejk zakončil přesnou střelou z pravé strany Dvořák.

Teplice už před týdnem v Ostravě dvougólové manko dokázaly otočit ve výhru, jenže proti Hradci velké šance nepřicházely, i když si postupně vypracovaly výrazný tlak. Horko začalo být v hradeckém vápně až po pauze. V 54. minutě se uvolnil Mahmutovič a Vachoušek jeho ránu tečoval těsně mimo, za další tři minuty zase musel brankář Lindr do vzduchu pro povedený lob Ljevakoviče, který se z 35 metrů snášel přesně pod břevno. Domácím nepomohlo ani 13 rohových kopů, a aby jim první domácí zápas sezony ještě víc zhořkl, tři minuty před koncem vyšel Hradeckým další rychlý brejk do otevřené obrany, který přesně zakončil osamocený Poděbradský.

FK Teplice - FC Hradec Králové 0:3 (0:2)

Branky: 16. Hochmeister, 20. Dvořák, 87. Poděbradský. Rozhodčí: Hrubeš - Chytil, Peřina. ŽK: Čajič, Ljevakovič, Vachoušek, Lukáš - Poděbradský, Štěpán. Diváci: 3 962.

Teplice - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Miroslav Rada
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články