Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Nemáme co ztratit, zní z Plzně po losu

Plzeň - Plzeňští fotbalisté nejsou úplně nadšení z toho, že se ve čtvrtém předkole Ligy mistrů popasují s FC Kodaň. I když si prý z pětice možných soupeřů už nebylo možné příliš vybírat, čeští šampioni by podle svých slov našli i přijatelnější varianty. Shodují se ale v tom, že se Kodaně není třeba bát. Co Plzeňany mrzí, je skutečnost, že odvetu sehrají v pražském Edenu, protože jejich rekonstruovaný stadion ve Štruncových sadech prochází kompletní rekonstrukcí a nesplňuje podmínky na zápas play-off Ligy mistrů.

Když plzeňští fotbalisté sledovali dnešní losování v Nyonu, nad Kodaní úplně nejásali. "Je to soupeř hodně zvučného jména, ale možná bych šel spíš na někoho trochu schůdnějšího a Kodani bych se radši vyhnul. Ale nic ztraceného není, zápasy s Trondheimem nás snad zocelily dost," řekl záložník Milan Petržela a připomněl poslední postup přes norského soka. Ten přitom při interní klubové tipovací soutěži předvídal, že Plzeň dostane právě dánské mistry. "Napsal jsem to spíš kvůli tomu, abychom pak toho soupeře nedostali, což se většinou splní. Aspoň teď něco zkasíruju z celkového vkladu, tedy ještě s Markem Bakošem," uvedl Petržela.

Plzeňští si dobře pamatují na minulou sezonu, kdy Kodaň v Lize mistrů postoupila ze základní skupiny a až v osmifinále její cestu zastavila věhlasná Chelsea. To prý v plzeňském týmu budí respekt. "Předváděli skvělé výkony a přestože v létě trochu obměnili tým, určitě o moc horší nebudou. Z nás by ale mohl spadnout tlak, když jsme v minulém kole vyřadili Trondheim a splnili si základní cíl," uvedl kapitán Pavel Horváth.

Pavel Horváth, kapitán Plzně

Jdeme na Kodaň, musíme se prát s ní. Budeme v pozici týmu, který nemá co ztratit, postup se spíš bude čekat od nich.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňské ohlasy na los

"Já si zase vybavuji předminulou sezonu, kdy Kodaň dvakrát porazila Spartu a hrála vynikající fotbal. I teď budou obrovsky silní, musíme si o nich zjistit hodně informací," řekl trenér Pavel Vrba. Tajně pomýšlel na souboj s běloruským Borisovem. "Trošku jsem si je přál, naopak jsem moc netoužil po Dinamu Záhřeb, které má dost divoké fanoušky," prozradil Vrba.

Ofenzivní univerzál Daniel Kolář zase myslel na konfrontaci s kyperskou Nikósií. "Ale ono stejně nebylo moc z čeho vybírat. Z té pětice soupeřů, na které jsme mohli jít, byly všechny týmy na podobné úrovni. Kodaň bude favorit, má víc zkušeností z pohárů než my, ale na to se nehraje," řekl Kolář.

Plzeňští litují, že si nezahrají doma

Zatímco při výběru možného soupeře se hráči Viktorie neshodli, jednohlasně litují toho, že odvetu s Kodaní musí hrát v Praze. Už loni v souboji s Besiktasem Istanbul absolvovali "domácí" duel v Evropské lize na Letné, teď musí na vršovický stadion.

"Neřekl bych, že to je přímo komplikace, ale spíš škoda. Na druhou stranu jsou lidé v Plzni na fotbal nažhavení a snad obětují cestu do Prahy, kde je také budeme moc potřebovat. Snad si v Plzni zahrajeme skupinu Ligy mistrů," řekl s úsměvem Kolář. Také Horváth doufal, že plzeňské příznivce cesta do metropole neodradí. "Snad pochopí, o co jde a vytvoří nám tam domácí prostředí, když ve Štruncáku teď poháry hrát nemůžeme," uvedl Horváth.

Také Petržela není nadšený z dočasného stěhování do pražského "exilu". "Nejsem moc rád, protože vždycky je lepší hrát tam, kde jsme zvyklí a prostředí dokonale známe. Trochu mě to mrzí, protože to pro nás bude do jisté míry handicap," přemítal Petržela. Podobně mluvil i kouč Vrba. "Je to nevýhoda, ale i v Edenu budeme spoléhat na naše příznivce, kteří byli v minulých zápasech skvělí a hodně nám pomohli," řekl Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články