Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Plíškův tým si užil ovace, i když dvakrát nestačil na Spartu

Sarajevo - Ve dvojzápase Evropské ligy se Spartou prohráli s celkovým nelichotivým skóre 0:7. Ale když fotbalisté FK Sarajevo ve čtvrtek večer opouštěli hřiště na stadionu Koševo, i tak si vychutnávali velké ovace svých fanoušků, jako by oslavovali postup přes pražský tým. Kouč Sarajeva Jiří Plíšek po druhé prohře se Spartou sice chvíli smutnil, ale pak připustil, že si rád přivyká na nezvyklé podmínky a srdečné bosenské prostředí.

V české lize, kde Plíšek vedl Slovácko a naposledy Teplice, by asi jen těžko zažil, aby diváci jeho tým po nezdaru vyprovodili bouřlivým aplausem jako ve čtvrtek. "U nás v Čechách by to asi úplně reálné nebylo," řekl Plíšek s úsměvem po odvetném duelu se Spartou. Sám v české lize mnohokrát zažil, když se na něj valila zloba z poloprázdného hlediště. Na konci jeho angažmá v Teplicích se mu to stávalo často. Ve čtvrtek ale odcházel společně se svými hráči z hrací plochy a na oplátku tleskal divákům, kteří Sarajevo hnali na zteč i za beznadějného stavu.

"A to při zápase se Spartou ještě nebylo to pravé peklo. Takové derby s Željezničarem, to je teprve něco. Stadion je našlapaný, lidé zápasem žijí dlouho před ním i po něm, běhá mráz po zádech," popisoval Plíšek. "Oni jsou tady fandové opravdu spravedliví, jen se na hřišti nesmí nic vypustit. To také poznají velmi dobře a neodpouští. Ale my se někam chceme dostat a je nesmírně důležité, abychom cítili i podporu fandů," řekl Plíšek.

Jiří Plíšek, trenér FK Sarajevo

"Fanoušci jsou tady fantastičtí a my jim musíme jen děkovat. Sami poznali, jaký je aktuální rozdíl mezi námi a Spartou. Samozřejmě, jsou smutní jako my, že v pohárech končíme, ale také to jsou realisti. V odvetě ocenili i to, jak jsme bojovali."

Dvojutkání se Spartou jeho týmu prý nastavilo zrcadlo. Plíškův tým už před týdnem na Letné prakticky ztratil všechny naděje, když prohrál 0:5, v domácí odvetě (0:2) už vzdoroval o poznání víc, byť už zápasu chyběl náboj a i sparťané se viditelně šetřili. "Myslím, že odvetu jsme odehráli slušně. Prohra někdy může být i malým vítězstvím, což by mohl být tento případ. Nedopadlo to pro nás úplně špatně. Odvedli jsme lepší výkon než v Praze, kde jsme se snad poučili," uvedl Plíšek, jehož mrzelo jen to, že Sarajevo hrálo téměř celý druhý poločas bez zbytečně vyloučeného Beloševiče. "Disciplína je základ, takové věci si nemůžeme dovolovat," zlobil se Plíšek.

Přesto doufá, že Sarajevo využije zkušeností, které mu tvrdá lekce se Spartou dala. "Evropská liga pro nás byla velkou školou. Hodně nám to dalo,
ale teď je nutné, abychom zkušenosti dokázali využít," přál si Plíšek, jehož tým ve 2. předkole Evropské ligy překvapivě vyřadil švédské Örebrö. "Jsme tady teprve na začátku cesty a máme před sebou hodně práce," dodal
Plíšek, který sní o tom, aby bosenskou ligu vyhrál i s druhým sarajevským celkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články