Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ústí limituje v druhé lize přestavba stadionu

Ústí nad Labem - Fotbalisté Ústí nad Labem chtějí po ročním působení v nejvyšší domácí soutěži hrát v druhé lize v horní polovině tabulky. Podle sportovního manažera klubu Stanislava Pelce limituje návrat do první ligy přestavba stadionu. "Od toho se odvíjejí i nejbližší sportovní cíle. Město plánuje letos na podzim zbourání staré tribuny a nová tribuna se zázemím se má začít stavět na jaře. Před udělením licence pro druhou ligu to zástupcům svazu slíbili představitelé ústecké radnice v čele s primátorem Mandíkem. Je to otázka financí," řekl Pelc.

Ústecký trenér Svatopluk Habanec musel do mužstva zapracovat řadu nováčků, po sestupu z první ligy se kádr Severočechů z poloviny proměnil. "Do týmu přišli na hostování z Teplic obránce David Jablonský, záložník Martin Peterka a útočník Pavel Moulis, z Viktorie Plzeň jsme získali na hostování útočníka Davida Vaněčka. Získali jsme také zkušené středopolaře Davida Brunclíka z Mladé Boleslavi a třicátníka Petra Dragouna, který hrál naposledy regionální soutěž v Německu," uvedl Habanec.

Zranil se však střelec Richard Veverka, který má naštípnutou lýtkovou kost, kapitána Lukáše Dvořáka zase trápí lýtkový sval. "Hlavně Veverka nám bude v úvodních zápasech druhé ligy hodně chybět. Navíc budou Zdeněk Volek a Martin Peterka reprezentovat během druhého a třetího kola na univerziádě v Číně. I tak bychom rádi z úvodního zápasu v Opavě přivezli alespoň bod," dodal ústecký trenér.

Fotbalisté Ústí nad Labem změnili s návratem z teplického azylu na svůj stadion začátky zápasů. Domácí duely budou hrát v sobotu od 10:15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články