Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Boleslav v pohárové Evropě končí

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi v pohárové Evropě končí. V dnešní domácí odvetě 3. předkola Evropské ligy nedokázali smazat tříbrankové manko z Kypru a s AEK Larnaka jen remizovali 2:2. O góly Boleslavi se postarali v 51. minutě z penalty Jakub Řezníček a v 75. minutě Jan Štohanzl. Vítěz Ondrášovka Cupu tak nenaváže na sezony 2006/07 a 2007/08, kdy hrál v základní skupině Poháru UEFA. Boleslav po úvodní prohře 0:3 musela doma útočit, a tak se hráči od začátku snažili aktivně pronikat do soupeřova vápna. Chyběla však finální fáze a přímé ohrožení branky nepřicházelo. Naopak po úvodní čtvrthodině se osmělili hosté, Priso s Kingsleym zahrozili a mírně srazili sebevědomí domácích fotbalistů.

Těsně před poločasem mohl vykřesat naději záložník Štohanzl, který prošel středem hřiště, ale své sólo zakončil střelou do brankáře. A následoval trest. V podstatě hned z protiútoku propadl na levé straně Šírl, rychlonohý Priso mu unikl a padesátimetrový sprint zakončil přesnou střelou k bližší tyči.

V tu chvíli byli domácí téměř bez šancí, jelikož potřebovali vstřelit pět branek. Alespoň jiskřičku naděje rozdmýchal Řezníček, který zakombinoval se střídajícím Chramostou a vykoledoval si Hoflandův faul. Sudí nařídil pokutový kop, míč si vzal sám Řezníček a s přehledem proměnil.

Gól vlil do mladoboleslavských žil ofenzivní touhu, ale hosté se tlaku dlouho bez větších potíží bránili a sami podnikali nebezpečné brejky. Čtvrt hodiny před koncem se přece jen prosadil stoper Rolko, ale předtím byl v ofsajdu, proto gól neplatil.


Téměř vzápětí se ale po závaru před brankou nejlépe zorientoval Štohanzl a poslal Boleslav do vedení. To trvalo ale jen pár vteřin, než si Priso došel pro Janíčkův faul a dánský sudí Rasmussen pískl pokutový kop i pro Larnaku. Penaltu proměnil Mrdakovič a definitivně rozhodl. Na výsledku nic nezměnilo ani to, že Larnaka hrála závěrečných deset minut bez vyloučeného Prisa. Přispěl k tomu i skvělý reflexivní zákrok brankáře Fortina proti Rolkově gólové hlavičce.

FK Mladá Boleslav - AEK Larnaka 2:2 (0:1)

Branky: 51. Řezníček z pen., 75. Štohanzl - 43. Priso, 76. Mrdakovič z pen. Rozhodčí: Rasmussen (Dán.). ŽK: Kysela - Priso, Gómez. ČK: 81. Priso. Diváci: 2 312. První zápas 0:3, postupuje Larnaka.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Mladá Boleslav - AEK Larnaka
Hráči Larnaky se radují z gólu
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články