Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Devatenáctka porazila Srbsko 4:2 a postoupila do finále ME

Mogosoaia (Rumunsko) – Čeští fotbalisté se poprvé v historii probojovali do finále mistrovství Evropy hráčů do 19 let. V dnešním semifinále porazili Srbsko 4:2 a v pondělním finále narazí na lepšího z druhého semifinálového duelu mezi Španělskem a Irskem. Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka v Rumunsku vedli už po devatenácti minutách 3:0, ale Srbové ještě v prvním poločase dvěma slepenými brankami zápas zdramatizovali. Češi definitivně pojistili výhru až čtvrtým gólem v 91. minutě a vyhráli i čtvrtý zápas na turnaji.

Čeští mladíci prodloužili svou sérii bez porážky na devět soutěžních zápasů, naposledy padli loni v říjnu v kvalifikaci s Makedonií. Na ME devatenáctiletých prolomili prokletí z let 2003, 2006 a 2008, kdy jejich předchůdci skončili pokaždé v semifinále.

Českou republiku poslal do vedení už v šesté minutě svým třetím gólem na šampionátu útočník Tomáš Přikryl, který převzal přesný Láchův pas za obranu a z úniku lehce překonal špatně postaveného srbského brankáře Nikolu Periče.
Už za deset minut náskok zdvojnásobil stoper Tomáš Kalas po dorážce hlavičky kapitána Jakuba Brabce. Povedený úvod zvýraznil třetím gólem z penalty Tomáš Jeleček. Krajní obránce potrestal faul na Přikryla a na turnaji proměnil i druhý pokutový kop.

Tříbrankový náskok ale české reprezentanty uspokojil a především v defenzivě začali chybovat. Nebezpečný srbský útočník Djordje Despotovič dvěma pohotovými zásahy během pěti minut vrátil svůj tým do hry.

Po přestávce Češi předvedli disciplinovanější výkon, šikovně drželi míč a soupeře nepouštěli do výraznějších šancí. O postupu definitivně rozhodl v první minutě nastavení ranou zblízka střídající útočník Jiří Skalák.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Srbsko
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články