Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Jablonec se zkušeným jádrem a mladým obalem myslí vysoko

Praha - Fotbalisté Jablonce po dvou úspěšných sezonách, ve kterých pod vedením zkušeného kouče Františka Komňackého vybojovali druhé a třetí místo, nechtějí v nadcházejícím prvoligovém ročníku ztratit vydobyté pozice. Severočeši se zkušeným jádrem i mladými nováčky touží opět bojovat o účast v Evropské lize a znepříjemnit život favoritům soutěže Spartě a mistrovské Plzni. Podle Komňackého by Baumit mohl být černým koněm ligy. Také se ale obává, aby na výsledky neměla vliv nezvykle krátká letní příprava.

"Sami si musíme uvědomit, že jestliže jsme jednou skončili třetí a předtím druzí, tak jít do ligy s cílem hrát o nějaké sedmé páté místo je málo," řekl na úterní tiskové konferenci Komňacký. "Možná bychom mohli plnit roli takového černého koně v tom ligovém pelotonu a pokusit se znepříjemnit fotbalový život Spartě a Plzni," dodal. "Soupeř bude mít krizi, zraní se mu hráči... V tom okamžiku se budeme snažit každé zaváhání soupeřů před námi využít. Takových mužstev ale bude pět až šest, třetí místo bude hnacím motorem pro Olomouc, Teplice, Liberec," vyjmenoval jablonecký kouč další ambiciózní ligové týmy.

Tým táhne král ligových kanonýrů David Lafata i obrozený Karel Piták. Přes léto Jablonec všechny opory udržel a ještě přivedl několik mladíků. "Chceme jít touto cestou, aby se ke kostře, kterou tvoří třicátníci, nabalovali mladí hráči," uvedl trenér Komňacký. Přišli záložníci Jan Kopic a Filip Novák, brankář Jan Šebek, stoper Jakub Štochl a naposledy ofenzivní středopolař Adam Hloušek, který neprodloužil hostování v Kaiserslauternu. Stále není jasné, zda podzim stráví v jabloneckém dresu, nebo zamíří jinam do zahraničí. Z hostování ze Sparty na přestup získal Jablonec útočníka Lukáše Třešňáka, naopak v klubu skončili dva zkušení fotbalisté Pavel Drsek a Tomáš Michálek.

Trenér František Komňacký je na severu Čech od října 2007 a s Baumitem už dvakrát postoupil do pohárů. Vloni Jablonečtí vypadli s kyperským Apoelem Nikósie, letos zatím vyřadili albánský tým Flamurtari a nyní je čeká dvojzápas s favorizovaným nizozemským Alkmaarem. "Bude to sváteční den, všichni se na to těšíme a věříme, že nás ten zápas může posunout dál. Bude to obrovská zkušenost," řekl záložník Marek Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Před fotbalovou Gambrinus ligou Baumit Jablonec

Komňacký se netají tím, že by severočeský tým rád posunul do pohárů i v příští sezoně. "Chtěli bychom se určitě znovu poprat o Evropskou ligu. Docela se nám v té Evropě líbí, byli bychom rádi, kdybychom tam mohli hrát i v příštím roce," uvedl Komňacký, který v průběhu jara s vedením klubu o další rok prodloužil smlouvu.

Komňacký se obává, co přinese krátká příprava

Tým se kvůli brzkému startu v předkole Evropské ligy připravoval na novou sezonu nezvykle krátkou dobu. "Sám jsem zvědav, jestli se kratičká příprava, která byla věnována především kondici, nepromítne do druhé části ligy. Mám obavy, abychom celou soutěž dokázali odehrát na sto procent," prohlásil Komňacký.

V padesátitisícovém Jablonci se herně i výsledkově daří fotbalu nejvíce v historii, přesto fanoušci na moderní stadion nechodí v patřičné míře. "Tři a půl až čtyři tisíce tam přijde, když je opravdu atraktivní soupeř i pět a půl, ale doby, kdy jsme vyprodali Liberec, Spartu, Slavii, jsou pryč. Jsme malý rybník," prohlásil sportovní ředitel Petr Flodrman.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články