Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gecov: Přestup do Premier League je splněný sen

Praha - Už více než týden před úterním podpisem smlouvy s Fulhamem věděl fotbalový záložník Marcel Gecov o zájmu tradičního londýnského klubu o jeho přestup. A ani dnes prý ještě úplně nevstřebal skutečnost, že je novou posilou týmu z Premier League, kam zamířil z Liberce. "Ani mně v prvních chvílích moc nedošlo, co se povedlo. Všechno asi teprve přijde během nejbližších dnů," řekl Gecov.

Toho pohltily první dojmy z anglického angažmá a dnes už po návratu domů na pražském ruzyňském letišti pyšně pózoval s bílým dresem svého nového zaměstnavatele. Z třiadvacetiletého středopolaře teď prýští touha se ve Fulhamu prosadit. "Dostat se do anglického klubu je obrovská pocta pro každého, i proto, že přímo z české ligy se to mnoha hráčům nepovedlo," líčil Gecov. Naposledy takto putoval brankář Radek Černý v lednu 2005, kdy odešel ze Slavie do Tottenhamu.

Marcel Gecov:

"Říkal jsem si, že bych se z Liberce rád někdy posunul zase o něco dál. Ale těžko šlo tvrdit, že bych chtěl jít přímo do Premier League. Je to prostě splněný sen. Anglická liga se mi vždycky líbila ze všeho nejvíc a myslím, že i mému hernímu stylu by mohla sedět."

V Londýně byl Gecov v doprovodu svého agenta Jiřího Müllera už od neděle, ještě před úterním dotažením smlouvy v pondělí podstoupil nejnáročnější prohlídku v životě. Gecov byl na nohou od půl deváté ráno, martyrium skončilo až po jedenácté hodině večerní. "Celý den jsme lítali po doktorech, vystřídalo se na mně snad dvacet lidí. Každý kontroloval něco jiného, někdo klouby, další odběry krve z žil, z prstů, pak interní vyšetření, magnetická rezonance, rentgeny, cétéčko… Neuvěřitelné," popisoval Gecov. "Ale nebál jsem se toho, se zdravím jsem nikdy problémy neměl. Navíc jsme doma s podepsanou smlouvou, což je ze všeho nejdůležitější," dodal s úsměvem ryšavý záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Marcela Gecova

Gecov se potká se silnou konkurencí

Ve středu zálohy, kde je i Gecovovo místo, nastupují někdejší liverpoolská hvězda Danny Murphy nebo bývalý hráč Arsenalu a Chelsea Steve Sidwell. Kádr Fulhamu, který loni skončil osmý, ale díky nejlepší bilanci v soutěži fair play se letos objeví v Evropské lize, se jinak hemží známými jmény: Gecovovými novými parťáky budou třeba Nor John Arne Riise, irský křídelník Damien Duff, švýcarský stoper Philippe Senderos nebo australský brankář Mark Schwarzer. "Je to tam nabité, ale člověk se nesmí bát," řekl Gecov.

O libereckého záložníka měla zájem i Sparta, ale on dal pochopitelně přednost možnosti hrát v Premier League, zvlášť když o něj stál i trenér osmého týmu minulého ročníku anglické ligy Martin Jol. Ten Gecova prý sledoval už delší dobu a český talent jde do londýnského týmu na jeho výslovné přání. "Pan Jol mi říkal, že mě viděl už několikrát a přál si mě přivést, což pro mě bylo hodně důležité," dodal Gecov.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články