Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Sparťané si obléknou dresy z PET lahví

Praha - Třináct plastových PET láhví je potřeba na výrobu nového dresu fotbalistů Sparty, kteří chtějí v nadcházející sezoně znovu útočit na svůj 36. mistrovský titul. Slavnou historii klubu jim budou připomínat tři hvězdy nad znakem, které vyjadřují počet titulů v desítkách. Čtvrtá hvězda tak může přibýt v ideálním případě nejdříve za pět let. Stejně jako před 105 lety, kdy Sparta poprvé po vzoru londýnského Arsenalu rudé dresy oblékla, budou trika doplňovat rovněž recyklované bílé trenýrky a černé stulpny. Nově budou mít hráči na vnitřní straně u srdce nápis "My jsme Sparta".

Sparta pojala se svým dodavatelem vybavení prezentaci dresů po vzoru zahraničních velkoklubů. Deset vybraných hráčů představilo nové trikoty v největší tuzemské prodejně Nike na pražské pěší zóně nejprve na předtočených klipech a poté v nich pózovali. Fanoušci dostali první možnost nové dresy získat a okamžitě je opatřit podpisem od svých oblíbenců na autogramiádě.

Fotbalisté byli sami překvapeni tím, že k výrobě dresu stačí třináct plastových láhví. Ročně se podle výrobce podobným způsobem využije ve světě sto milionů lahví, které by jinak končily na skládce.

Záložník Kamil Vacek:

"Moderní design dresu je ohromně zajímavý, tohle triko je navíc opravdu hodně lehké, myslím si, že i fanoušci budou spokojení. Věřím, že v něm hned v příští sezoně oslavíme zisk mistrovského titulu."

Zdroj: www.sparta.cz

Libor Sionko vzpomínal na slavné hráče, s nimiž si během kariéry stačil vyměnit rudý dres nejslavnějšího českého klubu. "Ale pochybuju, že by ho Figo měl někde doma vystavený. Spíš skončil někde v garáži," komentoval dvě setkání se slavným portugalským záložníkem, který si proti Spartě zahrál za Barcelonu i Real Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články