Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fotbal na třetiny? Nesmysl, zní z Kataru

Dauhá - Katarští pořadatelé fotbalového mistrovství světa v roce 2022 se distancovali od myšlenky, že kvůli horku a lepšímu osvěžení hráčů by se mohly hrát zápasy na třetiny. Odvážný nápad se zrodil jen v hlavě odborníka, jenž pomohl vyvinout technologii ochlazující stadiony. Pořadatelé o tom nikdy neuvažovali. "Nikdy jsme nediskutovali o tom, že bychom zápasy během šampionátu rozdělili (na tři části). Všech 64 zápasů se bude hrát na klimatizovaných stadionech na dva poločasy o 45 minutách, přesně podle pravidel," uvedli pořadatelé.

S nápadem ve středu během konference v Londýně přišel odborník Michael Beavon. Protože se v létě teplota pohybuje v Kataru kolem čtyřicítek, podílel se na vývoji technologií ochlazující stadiony. Pokud by se zápasy podle něj rozdělily na tři části, měli by hráči ještě lepší možnost osvěžit svá dehydrovaná těla.

"Jenže jeho slova byla zcela nepodložená. Představitelé společnosti Arup Associates (Beavon je jejím ředitelem) nejsou mluvčími mistrovství světa v Kataru," dodal organizační výbor. Stejně reagovala již dříve FIFA, podle níž o podobném návrhu rovněž nikdo z federace nediskutoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články