Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Copa América: Uruguay remizovala s Peru 1:1

San Juan – Ani semifinalisté fotbalového mistrovství světa Uruguayci na úvod šampionátu Jižní Ameriky nevyhráli. V San Juanu remizovali s Peru 1:1 a připojili se k dalším spolufavoritům turnaje Copa América Brazílii a domácí Argentině, kterým vstupní zápas rovněž nevyšel podle představ. V dalším zápase skupiny C Chilané porazili Mexiko 2:1 a jsou zatím jediní, kterým se podařilo v utkání vstřelit více než jednu branku.

Uruguay navíc od 23. minuty prohrávala, v nastaveném čase první půle vyrovnal liverpoolský útočník Luis Suárez. "Všechny zápasy tady jsou velmi těsné a vyrovnané. A když neproměníte šance, je to všechno mnohem těžší," povzdechl si jeho uruguayský spoluhráč Diego Forlán.

Právě Forlán mohl zápas rozhodnout, jenže čtvrt hodiny před koncem proletěla jeho střela jen nad břevnem. Na druhé straně se podruhé v utkání mohl zapsat mezi střelce Paolo Guerrero, v poslední minutě však hlavičkoval vedle.

Mladí Chilané otočili zápas

V úvodních šesti zápasech na turnaji tak dokázali dát víc než jeden gól pouze Chilané. Ti v druhém pondělním utkání skupiny C otočili nepříznivý vývoj duelu s Mexikem, zvítězili 2:1 a od komentátorů si vysloužili uznání za svůj ofenzivní styl.

Mexičané hrají na turnaji Copa América jako jedno ze dvou pozvaných mužstev. Do Argentiny přijeli s mladým týmem, bez opor, které se na konci června postaraly o obhajobu triumfu na středoamerickém Zlatém poháru.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky - skupina C

Uruguay - Peru 1:1 (1:1)

Branky: 45.+1 Suárez - 23. Guerrero

Chile - Mexiko 2:1 (0:1)

Branky: 67. Paredes, 73. Vidal - 41. Araujo

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články