Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nový šéf fotbalu? Třeba Poborský, říká Hašek

Praha - Ivan Hašek v neděli rezignoval na funkci šéfa ČMFS (nyní už Fotbalové asociace ČR), pomalu se tak začíná hledat jeho nástupce. Podle Haška by se jím mohl stát třeba někdejší fotbalový reprezentant a v současnosti šéf českobudějovických fotbalistů Karel Poborský. Řekl to v rozhovoru pro server Sport.cz. Nový předseda vzejde z mimořádné valné hromady v půlce září. "Nerad bych někomu dával polibek smrti a vyslovoval nějaké jméno," řekl nejdříve Hašek, vzápětí se však rozpovídal.

Podle něj by novým předsedou mohl být někdo ze současného výkonného výboru. "Místopředsedové nebo třeba Karel Poborský, protože na ně je spolehnutí. Anebo přijde někdo zvenčí," řekl současný trenér fotbalového klubu Al Ahlí ve Spojených arabských emirátech.

Ještě před rezignací přemýšlel, že by Fotbalové asociaci mohl šéfovat bývalý ministr financí Eduard Janota. "Chystal jsem se ho oslovit, jenže jeho smrt mě předběhla," tvrdí. Zároveň však rozporuplně dodává, že nikoho nehce shazovat, ani podporovat.

"Pokud někdo naváže na práci, která se za dva roky udělala, neměl by fotbal strádat," říká Hašek. Ten už v médiích viděl několik jmen, které by případně český fotbal mohly řídit. Třeba podnikatel Luděk Vinš nebo šéf jabloneckých fotbalistů Miroslav Pelta. "Je to nesporně jeden z nejschopnějších a nejpracovitějších lidí v našem fotbale," uvádí.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články