Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mexičtí fotbalisté obhájili titul ve Zlatém poháru

Pasadena (USA) - Mexičtí fotbalisté obhájili prvenství ve Zlatém poháru. V repríze posledního finále šampionátu Severní a Střední Ameriky opět porazili USA, tentokrát 4:2. Američané přitom na stadionu Rose Bowl v Pasadeně vedli před 93 420 diváků už 2:0, ještě do přestávky ale o vedení přišli a soupeř po změně stran dvěma góly strhl vítězství na svoji stranu.

Tým USA toužil po odvetě za drtivou finálovou porážku 0:5 z roku 2009 a po gólech Michaela Bradleyho a Landona Donovana v první pětadvacetiminutovce vše nasvědčovalo tomu, že se jim to podaří. Pablo Barrera a Andreas Guardado ale neméně rychle vyrovnali a už v 50. minutě Mexičané vedli po druhém gólu útočníka West Hamu Barrery. Posledním střelcem turnaje byl Giovani Dos Santos.

Naprázdno tentokrát vyšel mexický kanonýr Manchesteru United Javier Hernández. Sedm vstřelených gólů z předchozího průběhu Zlatého poháru bylo ale dostatečným důvodem k udělení ceny pro nejužitečnějšího hráče turnaje. Mexičané ovládli Zlatý pohár pošesté v historii, Spojené státy zůstaly na čtyřech titulech. Nadvládu těchto zemí přerušila pouze v roce 2000 Kanada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články