Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Derby pražských \"S\" se odehrají v 8. a 22. kole

Praha - První fotbalová liga začne o posledním červencovém víkendu pražským derby mezi Bohemians 1905 a Slavií Praha. Obhájce titulu Viktoria Plzeň v 1. kole přivítá Liberec, vicemistrovská Sparta zavítá do Českých Budějovic. Na sledované derby mezi Spartou a Slavií dojde v 8. a 22. kole, tedy na konci září a března. Los nejvyšší domácí soutěže byl zveřejněn na dnešním ligovém shromáždění.

Sezona 2011/2012 začne v pátek 29. července. Na podzim se odehraje šestnáct kol, přičemž to závěrečné se uskuteční o posledním listopadovém víkendu. Na jaře se pak bude dohrávat zbývajících čtrnáct kol. Liga se uzavře o posledním květnovém víkendu.

V rozlosování nejvyšší soutěže je i Sigma Olomouc, u které hrozilo, že by ji v pondělí mohla disciplinární komise v případě prokázání korupce vyloučit z ligy. Pravděpodobnější variantou je, že Olomouci budou při zjištění viny maximálně odečteny body.

Liga také vyšla vstříc žádosti Dukly Praha a utkání 9. a 10. kola tak bude moci nováček soutěže odehrát na hřištích soupeřů. Ve spojení s reprezentační pauzou tak bude mít Dukla třicet dnů na plánované vybudování vyhřívaného trávníku.

Soubory ke stažení:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články