Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Fotbalový svaz plánuje stěhování i změnu názvu

Praha - Českomoravský fotbalový svaz chystá stěhování ze Strahova do Lipenců na jihu Prahy. Výkonný výbor schválil, aby byl návrh na výstavbu nového centra v neděli představen valné hromadě svazu. Zároveň se připravuje změna loga svazu i jeho názvu na Fotbalovou asociaci České republiky. Fotbalový svaz před lety prodal svou administrativní budovu v Kozí ulici na Starém Městě a nyní je na Strahově pouze v nájmu. Proto chce vybudovat svůj vlastní areál, který by vedle administrativního centra měl i vlastní fotbalovou akademii a tréninkové plochy.

Právě tréninkový areál je podmínkou UEFA pro dotaci. "UEFA se výrazně podílí na podobných výstavbách. Z dotací by se měla hradit zhruba polovina celkových nákladů," uvedl na dnešní tiskové konferenci místopředseda výkonného výboru ČMFS za Čechy Jindřich Rajchl. "Hrubý rozpočet se pohybuje v dolních stovkách milionů korun. Přesnou částku chceme ale nejdříve sdělit delegátům na valné hromadě," dodal.

Zatímco polovinu částky bude hradit UEFA, svaz má připravenou finanční rezervu, kterou ušetřil z prodeje domu v Kozí ulici. "Zbyly z toho nějaké peníze, o kterých jsme před dvěma lety rozhodli, že se nepoužijí na nic jiného než na stavbu nového centra," poznamenal Rajchl.

Lokalita v Lipencích na okraji Prahy se volila mimo jiné i kvůli tréninkovému areálu. Ten si vyžádá velký pozemek, který by se v centru metropole obtížně sháněl. "Navíc do Lipenců je díky magistrále velmi dobrá dostupnost. Rozhodně volba místa nemá nic co do činění s tím, že tam bydlí předseda svazu Ivan Hašek," řekl Rajchl.

Je nám líto, video expirovalo.
ČMFS čeká stěhování a změna názvu
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články