Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Csaplára v prvním utkání na MS zklamal jen výsledek

Torreón - Zklamání z výsledku, nikoli však ze hry prožíval po české premiéře na mistrovství světa fotbalistů do 17 let trenér Josef Csaplár. Prohra 0:3 s USA ho nepotěšila, ale své svěřence pochválil za kvalitu hry, která je prý v této věkové kategorii důležitější. "Výsledkově tam je samozřejmě zklamání, ale žádné šílení ze špatného vstupu do turnaje není na místě. Při minulých zápasech jsem více než výsledky oceňoval hru, se kterou jsme k nim došli, a tu musím vyzdvihnout také po utkání s Američany," řekl Csaplár.

"V duelu byla k vidění spousta zajímavých individuálních výkonů, vytvořili jsme si šance, soupeře jsme přestříleli, poměr rohů byl 7:0 v náš prospěch. Duel to byl atraktivní, divákům i zástupcům FIFA se velmi líbil," zhodnotil první duel.

Američané však podle něj vyhráli zaslouženě, protože byli důraznější v pokutovém území, kde se utkání rozhoduje. "Tam jsme my selhali v ofenzivě i defenzivě. Své šance jsme neproměnili, naopak velmi hrubými chybami nabídli soupeři góly na stříbrném podnosu. Největším negativem byla velká naivita, z které pramenilo hodně chyb a zbytečných ztrát míčů," našel hlavní zápor na české hře. 

Podle něj výkonu hráčů paradoxně pomohlo, že už ve 4. minutě inkasovali gól. "Pokud dostanete tak brzy branku, speciálně v mládežnické kategorii, ten hlavní tlak z vás spadne. V hlavách hráčů v tu chvíli nebylo co ztratit a začali hrát fotbal, který od nich vyžadujeme," poznamenal zkušený kouč, který má za sebou mimo jiné angažmá v Příbrami, Liberci, Slavii, Žižkově, Panioniosu či Wisle Plock. 

V druhém utkání skupiny D vyzvou Češi Nový Zéland, který v úvodním utkání
vyhrál 4:1 nad Uzbekistánem. Csaplár však rozhodně nechce po nepovedeném výsledku nic měnit na taktice týmu. "Opět budeme chtít hrát dopředu, dominovat ofenzivním, atraktivním fotbalem. Žádná jiná cesta pro mě nepřichází v úvahu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články