Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Prvoligové týmy se vrhají do přípravy

Praha – Další prvoligové kluby se začínají připravovat na nový ročník Gambrinus ligy. Jedinou změnu v kádru Slovanu Liberec, sedmého týmu minulého ročníku Gambrinus ligy, je příchod trenéra Jaroslava Šilhavého, který nahradil Petra Radu. Ten dnes zahájil přípravu s fotbalisty Teplic. Přípravu zahajuje také Slovácko, Příbram, Hradec Králové, Ostrava, Olomouc a Bohemians. České Budějovice začínají soustředění v Písku.

"V Liberci byl vždycky zdravý kádr – charakterově výborní kluci. Věřím, že společnými silami fotbal, který chceme hrát, budeme i předvádět," prohlásil nový trenér Šilhavý. Žádné velké posily v Liberci neplánují. Z hostování z řecké Larissy by se mohl vrátit útočník Jan Blažek. Naopak liberecké řady by mohl opustit Marcel Gecov, o kterého se zajímá pražská Sparta.

S Bohemians 1905 trénuje talent Šumský

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava Slovanu Liberec

Na premiérovém tréninku Bohemians 1905 pod vedením nového trenéra Pavla Medynského se objevil i mládežnický reprezentant Nikolas Šumský. Hráče, který prošel výběry Monaka nebo River Plate, chtějí Bohemians získat na přestup. Na testech je v Ďolíčku plzeňský Tomáš Borek, který naposledy působil na hostování v Brně. Na úvodním tréninku chyběl útočník Aziz Ibragimov, který je do konce týdne z rodinných důvodů v Uzbekistánu a o jehož dalším působení v Bohemians se bude ještě jednat. Tým opustili Igor Držík, jenž jde na hostování do Ružomberku, Josef Marek a Jan Štohanzl, který přestoupil do Mladé Boleslavi. Z hostování se naopak vracejí Bálek, Ptáček a Růžička.

Teplice s Radou myslí výš

S viditelně lepší náladou dnes zahájili přípravu na novou sezonu fotbalisté Teplic. Navrátivší se trenér Petr Rada pozval nejen řadu mladíků z juniorky a spřízněných týmů z nižších soutěží, ale i ostříleného stopera Petra Lukáše. Novinářům řekl, že si Teplice zaslouží lepší než desáté místo. I když hráči předchozího kouče Jiřího Plíška příliš hodnotit nechtěli, volba Rady a následný návrat už odepsaného Lukáše je zjevně potěšily.

Olomouc trénuje se třemi posilami

Tři nové tváře se představily na úvod letní přípravy Olomouce. Na prvním tréninku Sigmy se objevili brankář Zdeněk Zlámal a útočníci Adam Varadi s Markem Heinzem, kteří do kádru čtvrtého celku ligy přišli v minulém týdnu. Z jarního kádru chyběli jen útočník Pavel Šultes, který přestoupil do Polonie Varšava, a záložník reprezentační jednadvacítky Tomáš Hořava, pobývající na mistrovství Evropy v Dánsku. Do týmu trenéra Zdeňka Psotky by ještě v průběhu prvního týdne přípravy měly dorazit další dvě posily.

Slovácko posílil záložník Poliaček

Fotbalisty Slovácka posílí slovenský středopolař Miroslav Poliaček ze Senice, který se zapojil po dovolené do první společné přípravy prvoligového týmu. Kouč Miroslav Soukup měl na prvním tréninku k dispozici 20 hráčů a tři brankáře. Chyběli pouze útočník Ilja Nestorovski, který přiletěl po dohodě teprve dnes do Prahy, a zraněný Jiří Perůtka. Ten rehabilituje a připravuje se individuálně.

V Ostravě se šetří

Baník přivítal dvě posily. Jsou jimi slovenský obránce Jozef Adámik a arménský útočník Gevorg Badaljan. Čtrnáctý tým uplynulé sezony zatím především propouští. Vedení klubu vyhlásilo úsporný režim a náklady na provoz prvoligového celku chce srazit až o 15 milionů korun. Klub opustili brankář Michal Daněk, stoper Fernando Neves a útočník Adam Varadi, na odchodu jsou i obránce René Bolf a útočník Róbert Zeher, kteří už nefigurují v kádru kouče Karola Marka.

Teplický trenér Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články